Évi 40 millió euróval finanszíroz európai filmeket a Netflix

A Netflix hároméves megállapodást írt alá, amelyben vállalja, hogy évi minimum 40 millió euróval (14,3 milliárd forinttal) finanszírozza francia és európai filmek gyártását, amelyeket a francia mozikban is forgalmaznak.

    A Netflix streamingszolgáltató korábban a francia műsorszolgáltatási hatósággal kötött megállapodást arról, hogy franciaországi éves bevételeinek 20 százalékát francia sorozatok és filmek készítésére fordítja . A francia audiovizuális médiaszolgáltatások szabályozásának megfelelően.
    A kedden aláírt szerződés szerint a Netflix a Franciaországban elért éves bevételének 4 százalékát francia és európai filmek finanszírozására fordítja . Legalább 30 millió eurót (10,7 milliárd forintot) fektet be francia nyelvű filmekbe. Az elkészülő filmeket először a francia mozikban forgalmazzák, majd 15 hónappal később kerülnek be a Netflix kínálatába.
    A megállapodás sokszínűségi záradékában azt is leszögezték, hogy a Netflix által biztosított 40 millió eurónak legalább 17 százalékát a négymillió eurónál (1,4 milliárd forintnál) kisebb költségvetésű francia nyelvű filmek finanszírozására kell fordítani.
    A megállapodás azt az elkötelezettséget is jelzi, hogy a steramingszolgáltató „a francia kulturális élet részévé váljon” . Idézte a Netflix közleményét a Variety.com.
    Mindeddig a Netflix az egyetlen streamingszolgáltató, amely ilyen megállapodást kötött a francia filmes szervezetekkel . Az európai országok közül egyelőre Franciaország az egyetlen, amely egy streamingszolgáltatóval ilyen egyezményt írt alá.
    A Netflixnek korábban 36 hónapot kellett várnia, hogy a francia mozikban forgalmazott filmeket felvehesse kínálatába. A szolgáltató szeretné a mostani megállapodásban szereplő 15 hónapos időt még jobban lerövidíteni a következő három évben.
    A szigorú francia szabályozás miatt a Netflix filmjei nem szerepelhettek a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában . Mert a fesztivál megkövetelte a versenyfilmek franciaországi mozikban való forgalmazását is. MTI 2022. február 23.

DVD-k és Blu-Ray-ok !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...