Csirkés ételek- Fehérboros csirkemell

A Fehérboros csirkemell nem egy bonyolultan elkészíthető étel. Ráadásul a csibék húsa nagyon hamar meg is fő. Azt is szeretném hozzátenni, hogy nem csak csirkemellel készíthetjük el ezt a finom eledelt hanem akár csirke combból. Először leírom az elkészítését aztán felsorolom a hozzávalókat. (Csirkés ételek)

Tehát nézzük is. Egy fej hagymát szépen kockára vagdalunk. Majd ezt vajon pirítjuk. Amikor üvegesre pirult akkor hozzáadjuk a húst és azzal pirítjuk egy kicsit még. Majd eztán ráöntünk egy kis vizet. Dinszteljük és az elegyünkre ráöntjük a két deciliter fehérbort. (Mások külön a két deci bort addig főzik míg egy decire nem redukálódik, ám én mindjárt hozzáadtam az ételhez. Mire kész így is redukálódik a bora felére.) Négy gerezd boci sajtot is hozzáadunk , és addig főzzük míg a hús megfől. Terméseztessen a főzés közben sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A tálalásnál petrezselyem zöldjét is rakhatunk bele. Körítésnek nagyon jó a galuska vagy a rizs is.

Szakácskönyveket itt szerezhet be !

Tehát a hozzávalók: 1 fej hagyma, Fél kiló csirkehús, 2 dl fehérbor, 2dl húsleves alaplé vagy víz, 4 gerezd boci sajt, só, bors,

A húsleves alaplét úgy is készíthetjük, hogy húsleves kockát rakunk a vízbe vagy akár közvetlenül az ételbe rakjuk az ízes kockát. Én mindig arra törekszem, hogy kevesebb mosogatni való legyen. Az eredeti recept leírásnál több edényt is összekoszolnak mire elkészül az étel. Ám ezzel a módszerrel gyakorlatilag egy edényt használunk. No meg a körítés készítéséhez is használunk még edényt, de mégis kevesebb mosogatni valónk lesz e módszer után. (Csirkés ételek)

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Pexels

Az Epigenetikáról írt cikkünk is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...