Igaz történet- Az afrikai szamuráj

A Japán kultúra egyik jellegzetessége maga a szamuráj életmód. Ezek a mindenre elszánt és bátor harcosok sok történetnek szolgálnak alapjául. Az afrikai szamuráj is ide tartozik, és külön megemlíthetjük azt is , hogy igaz történet alapján készült könyvről beszélhetünk. A történetből egyébként a Netflix is készül egy sorozatot készíteni.

Az afrikai szamuráj itt megrendelhető !

A könyv írójának Craig Shreve-nek nem sok történelmi információja akadt a kutatások alkalmával a rabszolgából lett szamuráj hadúrnak az életéről, így bizonyára egy részben kitalált körítést kaphatunk az igazság mellett. Azonban mindenképpen jó az, hogy egy darabig ne feledjük, hogy az élet olykor igazi furcsa dolgokat hoz létre.

1579 et írunk amikor egy pap és a kelet afrikai kísérője Japán egyik kikötőjében partra szál. A fiatal harcost még a gyermekborában rabolták el, és ez által került portugál zsoldosokhoz. Az atya templomot akar építeni, és az engedélyért cserébe a japán hadúrnak, Nobunagának „ajándékozza” védelmezőjét. Az afrikai kísérő hűséget is esküd az új urának. Később ebből a különös kapcsolatból alakul ki egy különös tisztelet és bizalom épül. Közben a fekete bőrű férfi megtanulja a harcművészeteket és ő lesz Jaszuke a szamuráj. Az újdonsült szamuráj hűségesen védelmezi az urát a külső és belső ellenfeleivel szemben. Később pedig egy hűbérbirtok reménye is felcsillan a harcos előtt. A könyvből valószínűleg mindent megtudhatunk, ám ahogy már említettem valójában a történelmi feljegyzésekben kevés adat van erről a létező afrikai szamuráj történetről.

A „Világépítők” című könyv is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...