Gabrielle Zevin- Világépítők

Gabrielle Zevin nagyon is aktuális témát vet fel ebben a szép történetben. Két kisgyermek 1987-ben találkozik össze egy kórházban. A kislány a nővérét látogatja meg a fiú meg az autó-balesetből épül fel. Igen hamar megtalálják egymásközt a témát. Mindketten rajonganak a videojátékokért. Vonzza őket a játékokban lévő különleges világ, és az izgalmas versenyek . Jónak tartják azt is, hogy a játék közben el tudnak menekülni a valóságos világ problémaiból. Különös barátság veszi kezdetét köztük. Ám nyolc éven keresztül nélkülözik egymás társaságát , s amikor újból összetalálkoznak sorsuk örökre összekapcsolódik.

Világépítők- A könyv itt megrendelhető !

Sam és Sadie az egyetemen találkoznak újra egy meglehetősen zsúfolt metróállomáson. A lány átnyújt egy floppy lemezt a fiúnak, a lemezen az ő legújabb játéka található. A játékot a MIT haladó játékfejlesztés szemináriumára készített. Samet elbűvöli a játék és ráveszi Sadie-t , hogy alapítsanak egy céget amely játékfejlesztéssel foglalkozik. Így megvalósíthatnák az álmukat, tervezhetnek játékokat amelyekkel elvarázsolhatják a játék szerelmeseit. A sikerre nem sokat kell várniuk, ám ez a siker és csillogás kihívások elé állítja mindkettőjüket.

Gabrielle Zevin története lenyűgöző, meghitt és varázslatos. Két ember története akik a kreativitásukon keresztül keresik az önvalójukat. A korlátaikkal küzdve próbálnak megismerkedni a szerelem és szeretet különböző szintjeivel, formáival. Ez a könyv kitűnő választás a Valentin napra!

Világépítők- A könyvről mondták:

„Döbbenetes erejű regény, az egyik legjobb, amit valaha olvastam. Zevin gyönyörű története az emberi szeretet és kreativitás szépségét, törékenységét és kitartását mutatja be lenyűgöző módon.”
John Green, a Csillagainkban a hiba szerzője

„A Világépítők felejthetetlen könyv az emberi kapcsolatokról, az alkotás szépségéről, valamint a szerelem és a szeretet bonyolult szintjeiről. Ritka gyöngyszem: meghitt hangvételű, de elsöprő erejű; modern szemléletű, de kortalan üzenettel bíró.”
Erin Morgenstern, az Éjszakai cirkusz szerzője

„Zevin új könyve szerelmeslevél az élethez, annak minden édenkertjével és aknamezejével. A Világépítők és emlékezetes szereplői nem ismernek határokat. Megnevettetik, tanítják, jobb emberré teszik az olvasót.”
Tayari Jones, az Egy amerikai házasság szerzője

„Szenzációs… mintha Zevin ennek a könyvnek a megírására született volna. Egy szerelmeslevél a videójátékokhoz… El fogja varázsolni azokat, akik még sosem játszottak, és örök klasszikus lesz azoknak, akiknek a mindennapi életük része.”
Kirkus Reviews

A Sárkány ígérete című könyvajánlónk is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...