2028-ban szállhat fel az első elektromos utasszállító repülőgép ( +Videó )

Elektromos repülőgép : A klímaváltozás miatt egyre sürgetőbbé vált az is , hogy a légi közlekedést is megreformáljuk . Valahol azt olvastam , hogy a légi járművek fogyasztják a legtöbb üzemanyagot . Így nagy társadalmi nyomás nehezedik rájuk .

Így fog kinézni a Heart Aerospace ES-30-as elektromos repülőgép ! A kép forrása : Youtube

Vannak repülőgép fejlesztések már az elektromos repülés irányában . Az egyik ilyen fejlesztés a Heart Aerospace ES-30 névre keresztelt repülőgép . A tervek szerint 2028-ra megkezdheti a szolgálatot . Igaz ugyan , hogy mindössze 30 utast vihet majd és rövid távon . A hatótávolsága 200 Km csak elektromos üzemmódban . Hibrid üzemmódban 400 Km. Viszont 25 fővel akár 800 Km-ert is megtehet hibrid üzemmódban . Tudhatjuk azt meg a gyártó honlapján .

A meghajtást 4 villanymotor végzi az elektromos repülő esetében. A cég további célkitűzése a hatótáv megnövelése . Így 2030-as évek közepére a tervek szerint a hatótávolságát további 100 Km-el megnövelhetik . Elektromosan képes lesz a 300 Km megtételére . 2030 végére pedig már 400 Km megtételére lesz képes elektromos üzemmódban .

A The Washington Post szerint a Svéd Heart Aerospace cég már meg is kapta az első megrendeléseket . Rendelt tőlük az United a Mesa és az Air Canada .

A gép használatának az előnyei közé tartozik a nagy üzemanyag költség csökkenés és a szerviz költségek is jelentősen csökkenek . Így a légi társaságok költséghatékonyabban tudnak majd működni és persze a szén-dioxid kibocsátás is jóval kevesebb lesz . És idővel az elektromos repülésre teljesen átállva 0-ra csökkenhet a káros anyag kibocsátás .

Az elektromos repülőgépekre egyenlőre nehézség az engedélyszerzés . Ez azonban majd a törvényhozók idővel a bizalom növekedésével könnyebbé tehetik . Az is kérdés , hogy maguk az utasok lesznek e olyan bátrak , hogy megtegyék az első utazást 2028-ban a géppel. De minden kezdet nehéz és így csak az elején lesz kevés a bátor ember a többi majd utána követi .

Elektromos autók : új akkumulátor fejlesztés

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...