A 2023-as Budapesti Nemzetközi könyvfesztivál: A könyvek ünnepe

A Budapesten minden évben megrendezett Nemzetközi Könyvfesztivál az egyik legnagyobb kulturális esemény. A 2023-as fesztivál különösen izgalmasnak ígérkezik, hiszen az előző évekhez képest még több író, kiadó és könyvkereskedő vesz részt az érdemes eseményen. A könyvek fesztiválja idén Szeptember 28.-tól Október 1.-ig lesz és a helyszín pedig a Millenáris. (Budapesti nemzetközi könyvfesztivál)

Az esemény fő célja, hogy összehozza a könyvek szerelmeseit, és lehetőséget biztosítson a legújabb könyvek megismerésére, az írókkal való találkozásra és az irodalmi beszélgetések hallgatására. A külföldi írók közül díszvendégként lesz a helyszínen az Amerikai scifi író John Scalzi. Díszvendég ország pedig idén Hollandia. A négynapos rendezvényen 140 kiállító, és több mint 40 külföldi szerzővel várják a rajongókat a Millenáris parkban.

A Holland könyvekről elmondhatjuk, hogy az utóbbi időben kiemelkedően magas számban jelentek meg ebből az országból könyvek, nem csak Magyar országi szinten hanem Közép- Európában. Ennek is köszönhető az, hogy idén ők a díszvendég ország a fesztiválon. Tudhattuk meg a Bookfestivalhu oldalon. A fesztiválon azt ígérik, hogy „Tucatnyi” Holland íróval,költővel, illusztrátorral találkozhatnak a fesztivál látogatói.

A neves eseményt Boldizsár Ildikó József Attila-díjas író, és Désirée Bonis, a Holland Királyság budapesti nagykövete, valamint Arnon Grunberg nyitják meg az eseménysorozatot a Nemzeti Táncszínház épületében.

Összességében a 28. Nemzetközi könnyfesztivál a kulturális események sokaságát kínálja az odalátogatóknak. Lesz író-olvasó találkozó és felolvasás is. Lehet dedikálásokat gyűjteni. Irodalmi estek, és új könyvek bemutatói színesítik és teszik feledhetetlennél ezeket a napokat. Meghallgathatnak kerekasztal beszélgetéseket és kiállításokkal üthetik el hasznosan az idejüket és mindezt ingyenesen biztosítja a fesztivál. (Budapesti nemzetközi könyvfesztivál)

Több információt a honlapjukon találhatnak. (Fentebb klikkeljen a linkre)

A Sátorhelyi néptánccsoport 20. éve működik és ez alkalomból jubileumi ünnepséget szervez Mohácsi helyszínnel!

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...