Locke & Key- Kulcs a zárját: Netflix sorozat a titokzatos történetek kedvelőinek

Írta : Kiss Anita

Mindig is szeretted azokat a filmeket, amelyek egy új otthonba költözés történetét követik nyomon? A legtöbbször horrorisztikus sztorik születnek az ilyenekből, nem így azonban a Locke & Key esetében. A Kulcs a zárját című Netflix sorozat ugyan horror-dráma műfajban kapott helyet, de sokkal inkább egyfajta misztikus, titokzatos történetet követhetünk végig esetében.

Stephen King fia, Joe Hill írta azt a képregény-szériát, amely a sorozat alapjául szolgált. Joe executive producerként vett részt a folyamatban, de nem kisebb szakemberek dolgoztak a sorozaton, mint például a hatalmas sikernek örvendő A Hill-ház szellemében is dolgozó Meredith Averill.

A történet szerint három testvér édesanyjukkal együtt vidékre költözik az úgynevezett Kulcsházba. Már az első epizódokban fény derül arra, honnan is az elnevezés. Az itt-ott elrejtett kulcsok különleges képességeket adnak használójuknak. Ezek azonban nem csak a testvérek számára izgalmasak, hanem a gonoszt megtestesítő nő számára is, aki nem válogat az eszközökben, hogy megszerezze a kulcsokat.

( Az a szabály, hogy nincs szabály – A Netflix és a megújulás kultúrája )

Miközben igen izgalmas és titokzatos módon felfedezik a testvérek, hogy melyik kulcs mire jó, és hogyan használható ki az azokban rejlő erő, addig a történetben egy másik szálat is nyomon követhetünk, mely a testvérek édesapjáról és annak egykori baráti társaságáról szól. Mint kiderül, ők is a Kulcsház bűvöletében éltek, és a titkok nyomában jártak.

Egyre izgalmasabb Locke & Key

Idővel egy csapat gyereket és tinit kaphatunk a történettől, akik meglepő fordulatokon keresztül jutnak el a sztori végkifejletéig. A mindehhez háttérként szolgáló ház már megjelenésében is titokzatos, és előrevetíti mindazokat a kalandokat, amelyekben a főszereplő csapatnak része lesz.

Ugyan sok kritikus úgy véli, a Locke & Key elcsúszott valahol, és nem adja vissza a képregény megalkotta világot. Tény ugyanakkor, hogy ha bármilyen előítélet és ismeret nélkül ülsz le a sorozat elé, akkor igencsak képes az beszippantani. Az ünnepekhez közeledve akár egy nap alatt ledarálható, és felnőtt fejjel sem okoz csalódást.

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...