Szakember – Mi a teendő, ha eldugul a lefolyó?

Mai, internet uralta világunkban elég csak néhányat kattintani ahhoz, hogy jobbnál jobb ötletekkel találkozz a témát illetően. A dugulások általában pánikot okoznak, fejfájással járnak, főleg akkor, ha a házilagos megoldások nem hozzák a vártakat. Miért a feszültség a helyzettel kapcsolatban? A fürdőszoba, a konyha és a toalett alapvetően határozzák meg az otthon kényelmét. Ha ezen helyiségekben akár csak egyetlen szaniter eldugul, a mihamarabbi helyreállítás aranyat ér. De anyagilag is aranyárban kell mérni a profi duguláselhárítás elvégzését? (Szakember)

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Pexels

A mai inflációs adatok tükrében sokan tartanak attól, hogy egy-egy szakember kihívása is már komoly összegekbe kerül. A rendszerben kialakult dugulás kapcsán ráadásul laikusként nem tudhatjuk, hogy mi a helyzet, mennyi munkát, esetleg bontást követel meg a dolog. Érdemes tudni, hogy az esetek többségében mindössze 30 perc is elég lehet ahhoz, hogy a dugulás megszűnjön, és az érintett szaniter újra tökéletesen használható legyen. Ehhez viszont gyakran nem bizonyulnak elegendőnek a házilagos megoldások.

A lefolyótisztító ugyan mindig jó szolgálatot tesz otthon, mint ahogy egy korszerű WC pumpával sem lőhetsz mellé. A szakemberek a házi használatra szánt csőgörényről eltérő véleményen vannak, ám laikusoknak nem javasolják a használatát. Talán tényleg felesleges kiadásnak számít, főleg akkor, ha azt sem tudod, milyen méretre van szükség a rendszer sajátosságai alapján.

A profi duguláselhárítás esetén a kamerás cső- és csatornavizsgálat kiválóan alkalmas arra, hogy a rendszer teljes egésze átvizsgálásra kerüljön. Ez egyébként prevenciós céllal is kitűnő választásnak bizonyul. Gondolj bele! Ha tisztában vagy azzal, milyen állapotban van az otthonodhoz tartozó rendszer, akkor még időben tehetsz az apró repedések, dugulások jelentette problémák ellen. Miért várnád meg, míg beüt a baj?

Írta : Kiss Anita

Sárközi Anita dala az elképzelt szerelem is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...