Black Summer: Zombi apokalipszis másként

Egy újabb zombi film? Na, ne! – gondolhatnák sokan. A The Walking Dead sikersorozata is kezdett kissé kifáradni a végére. Mi újat kaphatunk egy 8 részes mini sorozattól? A Netflix neve valószínűleg a sorozatrajongók számára garanciát jelent arra, hogy érdemes belekezdeni a Black Summer-be.

Túl sok bevezetésre, és órákon át tartó magyarázatra senki ne számítson. Nem fontos, hogyan kerültek szereplőink az adott helyzetbe, a lényeg inkább az, miként másznak ki abból. A sorozat elején még úgy tűnik, némileg rend uralkodik, zajlik az evakuálás, mindenki igyekszik a hadierő segítségét kérve eltűnni a veszélyeztetett zónából. Persze nem megy ez olyan simán, ahogyan azt szeretnék főhőseink.

Locke & Key- Kulcs a zárját: Netflix sorozat a titokzatos történetek kedvelőinek

Izgalmas a Black Summer

A Black Summer kétségkívül nagy előnye, hogy azonnal beledob bennünket a mélyvízbe, és nem enged onnan. Egymás után zajlanak az események anélkül, hogy hosszas monológokat kellene emberi sorsokról hallgatnunk. Ugyanakkor nem csupán eszement szaladgálásról és vérben tocsogó marcangolásról szól a sorozat. Nagyon nem. A Black Summer talán éppen abban különbözik a többi zombi apokalipszisről szóló filmtől, hogy pörgős hangulata ellenére sem az élőhalottak tömegén van a hangsúly. Bepillanthatunk a főszereplők személyiségébe, konfliktuskezelésébe, ráadásul a sorozat ügyesen játszik a történetekkel. Néha kívülállóként tekinthetünk olyan eseményekre, melyeket az előző részben az érintett szereplők szemszögéből tapasztalhattunk meg. Ez igen érdekes megoldásnak számít, és személy szerint nagyon elnyerte a tetszésemet. Megadja azt az érzést, hogy ebben a világban bizony mindenki csak saját magára számíthat.

A sorozat utolsó epizódja kifejezetten pörgős, de alapvetően a Black Summer egyetlen részekor sem éreztem azt, hogy túl kevés lenne. Persze a The Walking Dead egészen más kategóriát képvisel már csak az őrjöngő zombihadak és a történet bonyolult felépítése, a szereplők száma miatt is. Ugyanakkor a Black Summer első pillanatától kezdve nem is várja a néző, hogy másfajta élményt kap majd, mint ami lejön a képernyőről. A nem szokványos zombifilmek iránt érdeklődőknek tuti befutó lehet a Black Summer.

Írta : Kiss Anita

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...