A nagy pénzrablás- sorozat, amit nem lehet abbahagyni

Meguntad az amerikai filmeket? Valami egészen újszerű, izgalmas sorozatba kezdenél? Az elmúlt években többször is bebizonyosodott, hogy az európai alkotók is elképesztő történetekkel és szereplőkkel rukkolnak elő. Így történt ez A nagy pénzrablás esetében is. A bűnügyi sorozatot két évadosnak tervezte Alex Pina, ám mivel a Netflix egyik legnézettebb tartalma lett, ezért további három évad is csatlakozik az elsőkhöz. Személy szerint az első két évadról tudok nyilatkozni, egyelőre ezeket daráltam le hihetetlen gyorsasággal.

Ez pedig ritka tőlem, ugyanis sorozatok tekintetében igen magasan van nálam a mérce. A nagy pénzrablás titka talán abban rejlik, hogy zseniális színészeket választottak, és a történet is viszi a pálmát. Fordulatokkal, izgalmakkal teli történetvezetéssel találkozhatunk, s ehhez társul egy bezárt élethelyzet, melyben a néző gyorsan otthon érezheti magát.

A nagy pénzrablás sztori

A sztori eléri célját, éppen úgy, ahogyan a spanyol pénzverdét kiraboló csapat tagjai is. A maga nemében mindenki szimpatikussá válik, és már azon kapjuk magunkat, hogy rég nem a jófiúknak szurkolunk. Sőt, felmerül az a kérdés is, mi számít jónak és rossznak. A La Case De Papel, vagy angol címén a Money Heist egy olyan spanyol sorozat, amely mindenképpen figyelmet érdemel. 2017-ben indult, a negyedik széria pedig 2020-ban látott napvilágot, de az ötödik széria is várható a Netflix szerint.

A spanyol pénzverde bevételét a legapróbb részletekig eltervező csapatot kívülről a Professzor segíti, akinek- a rablókhoz hasonlóan- lassan kicsúszik a lába alól a talaj. Vagy legalábbis ezt hiteti el velünk a sorozat, miközben újabb és újabb szálak jelennek meg, s bebizonyosodik, a tervezésnek és a kivitelezésnek mindig létezik egy magasabb szintje.

A történetet Tokió, az egyik női rabló szemszögéből hallhatjuk, de nem csupán egyfajta narrátorként van jelen, hanem a sztori szerves részét is képezi. A cél a tökéletes bűntény elkövetése, és az időről-időre beütő krach ellenére is azt tudatosítja a film, hogy ez bizony sikerülhet.

Alig várom, hogy belekezdjek a harmadik évadba, ami várhatóan hasonlóan izgalmas lesz, mint a korábbi kettő. A sorozat minden epizódja visz magával, és a néző alig várja, hogy csak még egyet megnézzen belőle. Ha adódik szabadidőd, akár néhány nap alatt ledarálhatod A nagy pénzrablást, és garantáltan kikapcsoló élményben lesz részed közben.

A cikket írta : Kiss Anita

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...