EQ – Az érzelmi intelligencia fejleszthető

Világunk sorsa és minősége nagyban függ attól , hogy mekkora érzelmi intelligenciával rendelkezünk . Amit most látunk a világban az nagyban függ tőlünk is , minden egyes embertől . Akinek alacsony az EQ-ja az nagyon anyagias és nem figyel az embertársaira , mondhatni önző . Nézzük mit is tehetünk annak érdekében , hogy növeljük ezen a téren is az intelligenciánkat .

Vajon mit érezhet ? A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Pexels

Az érzelmek felől való érdeklődés

Ha embertársainkat rossz passzban látjuk akkor kedvesen érdeklődhetünk a felől, hogy ‘most’ mit érez . Ez az érdeklődés nem lehet megjátszott . Ez csakis őszinte lehet . Ha oda figyelsz másokra akkor jelzed a megbecsülést és a támogatást is nyújtani tudod felé . A párkapcsolatokban főleg nagyon fontos . Ha valaki elmondja a problémáját az elég csak meghallgatni . Gyakorta az illetőnek beszédközben meg is jön a válasz a kérdésére .

Az alázatosság is szükséges

Úgy vehetjük észre a magas EQ-val rendelkezőket , hogy alázatosak másokkal szemben . Ez igaz még abban az esetben is , ha lenne oka másként viselkedni . Ha hibázott ő azt beismeri és nem kendőzi el . Sőt ha szükséges akkor bocsánatot is kér . Az alázatosság nem megalázkodás és ebből eredően tudja magáról , hogy mekkora az értéke .

EQ – Elismerés

Mivel az érzelmekre figyel máshogy fogalmazva fókuszál ezért ezért tudja milyen fontos másoknak a dicséret . Van mikor a pénznél többet nyom a latba az egyszerű elismerés . Ebből méri fel embertársunk , hogy mennyire lehet értékes . Megteremthető a jó szavakkal a pozitív hangulat és inspirálhatja az embereket . Hálából általában vissza adják egy más alkalommal ezt a figyelmességet . De óvakodjunk attól, hogy ezt vissza is várjuk . Egyszerűen a lényünkből és természetesen kell jönnie ennek a figyelmességnek .

EQ – Gyakorolni lehet a „köszönöm” szót

Ez a szó nagyon mágikus töltetű . Sokan dolgoznak szolgáltatások területén . Mint mondjuk a postás a telefonos az egészségügyi dolgozók . Ha bele gondolsz abba , hogy nagyon nehéz munkájuk van , mert sok különböző érzelmi szintű emberrel van dolguk . A nagyon barbártól kezdve a magas érzelmi szintekig . Ne mulasszunk el köszönetet mondani . Hidd el nagyon megkönnyebbülnek és ha egy röpke időre is , de boldoggá teszi őket .

A megértés ereje

A magas EQ mögött már nagy emberismeret áll . Sok gyakorlat ami mind arra irányult, hogy megismerje az embereket . Aki önmagát megismeri az megérti az emberek többségét . A megértés hozadéka az , hogy könnyebben együttműködhetünk embertársainkkal . Tökéletesíthetjük a csapatmunkánkat .

Kérd ki mások véleményét

Ha ezt teszed akkor szintén érezteted a másik féllel , hogy fontos személy . Azt is levonhatja következtetésként , hogy megbízol benne . A döntést persze nekünk kell megtennünk és ezt jelezhetjük az illetőnek . Így a felelősséget mi magunkra vállaljuk .

Tehát összegzésképpen , ha növelni szeretnénk az érzelmi intelligenciánkat akkor vegyük észre , hogy mások is élnek a földön . Figyeljünk rájuk is úgy mint magunkra . Így meglesz az egyensúly .

Írta : B.A.

Anita – elképzelt szerelem videója is érdekelhet !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...