Pécsi színház – Kultúra

A Pécsi Nemzeti Színház megyénk büszkesége a kultúra területén . Az építészet tekintetében is egy igazi műalkotást mutathatunk be a tisztes közönségnek . Az épületben az első előadás a Bánk Bán volt 1895-ben . 1991-ben fejeződött be a színház korszerűsítése . Ekkor kapott forgószínpadot és új hangtechnikát . Az épületre kiért tervpályázatot Láng Adolf és Steinhardt Antal nyerte el . (Pécsi színház) A baranyai kultúra fellegvárában sok , hazánkban sikeres színész is fellépet . Ide sorolhatjuk Kulka Jánost , Avar Istvánt , Bessenyei Ferenc , Haumann Péter , Koltai Róbert , ifj. Latabár Kálmán , Páger Antal,Pásztor Erzsi , Pécsi Ildikó ,Lang Györgyi és még sok más nagyszerű színjátszó művészt is sorolhatnék még .

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Pexels

Ha meglátogatjuk az oldalt mindjárt szembetalálkozhatunk a társulat éppen műsoron lévő darabjaival . Jelenleg (2023 Augusztusában) Többek közt előadják a „Furcsa Pár „-t (Neil Simon), „A víg özvegy”-et (Lehár Ferenc) és a „Király beszéde” (David Seidler) színművet .

A PNSZ honlapján olvasni valókat is találhatunk . Ide sorolhatjuk a Gulyás Dénessel készült interjút . A színház igazgatója Lipics Zsolt is megszólalt egy interjú keretein belül . Az igazgató beszél a társulat anyagi ügyeiről és arról is szerezhetünk infót , hogy jövőre 2024 ben milyen előadásokat terveznek .

Mindenképpen javaslom , hogy minél többen látogassanak el a színházakba , mert így egy újabb szórakozási lehetőséget szerezhetnek , élményt az életükbe . A PNSZ-ben magam is néhányszor megfordultam és nagy élmény volt .

A cikket írta : B.A.

Itt megtekintheted Tóth Vera – Pécs most csendes videóját !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...