Én a robot – könyv (Isaac Asimov)

Isaac Asimov egyik remekműjéről az „Én, a robot”-ról elmondhatjuk , hogy egyfajta előrelátás . Az intelligens robot előképét vetítette ki a jelenébe az író . És így korát megelőzve öltötte ki a történetet .A mesterséges intelligencia az utóbbi időben még nem látott robbanásszerű fejlődésnek indult .

A könyvborító kép csak illusztráció !

Asimov eme írása annyira népszerű lett , hogy meg is filmesítették . A szintén nagy sikerű film főszerepét Will Smith játszotta . A produkció rendezője Alex Proyas volt . Ő korábban az Egyiptom hercege és A képlet valamint A holló című filmeket is készítette .

A történet : Vajon lehet e egy programozott robot – akinek a programjai nem engedik , hogy embernek ártson – egy ember gyilkosa . Del Spooner nyomozó kutakodni kezd az ügyben . És a többit megtudhatjátok a könyvből . A könyv több történetet is tartalmaz novellák formájában . Több robottípus van novellánként – politikus robot , gondolatolvasó robotika stb. A könyvet megtalálhatod az író művei közt a lentebbi linken !

Isaac Asimov Orosz származású Amerikai író és biokémikus volt . A tudományos fantasztikus könyvek írása mellet népszerűsítette más írásaiban a tudományt . Igen aktívnak mondhatjuk mert több mint 500 kötete van és 90 000 levelet és levelezőlapot írt . Habár az Én, a robot nagyszerű de mégis a legnépszerűbbnek az alapítvány -trilógiát tartják . Azt azonban kevesen tudják , hogy krimit és fantasyt is írt . Tudományos ismeretterjesztő írásai is vannak , több mint 1 600 esszét írt . A Libri oldalán még többet is megtudhattok róla a fentebbi linken .

írta : B.A.

Filmes cikk amiből megtudhatod milyen korszakalkotó filmek vannak .

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...