Skandináv krimi : Lars Kepler – Tükörember

A skandináv krimik minden korábbinál nagyobb érdeklődésre tartanak számot, és hamisítatlan királyuk Jussi Adler-Olsen. A 64-es betegnaplóval, a Palackpostával és a Fácángyilkosokkal végérvényesen beírta nevét a filmtörténetbe is. Nem történt ez másként A hipnotizőr című történettel sem, ám esetében Lars Kepler neve fémjelzi a sztorit. Ez utóbbihoz hasonlóan, fordulatokban és izgalmakban nem szenved hiányt majd az olvasó a Tükörember esetében sem.

A könyv borítóképe ! Csak illusztráció !

A Joona Linna-sorozat 8. részeként megjelent skandináv krimi önmagában is tökéletesen megállja a helyét. Ha tehát nem olvastál még semmit a szerzőtől, akkor is érdemes belekezdened a könyvbe. Természetesen itt is egy rejtélyes gyilkosság áll a középpontban, méghozzá Jenny Lind eltűnése, majd 5 évvel későbbi holtan találása. Szemtanút ugyan találnak, ám pszichés problémái miatt semmire sem emlékszik az akkor látottakból. A hipnotizőr segítségét kérve a felügyelő igyekszik megoldást találni a helyzetre, és felderíteni a gyilkosságot.

A Libri webshopjában nem szükséges regisztrálnod a rendeléshez !

Persze nem ennyire egyszerű a történet, ahogyan azt a skandináv krimiktől már megszokhattuk. A gyilkosság ugyanis egy évekkel korábban öngyilkosságnak nyilvánított esethez hasonlít, ami nem mást jelent, mint azt, hogy egy sorozatgyilkossal van dolga a nyomozónak. A feltételezések szerint több lány is a markában van a jelenben is, ezért őrült versenyfutás kezdődik az idővel és a gyilkos talán évek óta tartó ámokfutásával.

Lars Kepler már olyan könyvekkel örvendeztette meg a skandináv krimik kedvelőit, mint a Homokember, a Lázár, a Nyúlvadász, vagy például a Lesben. A nyomozati szál mindenütt adott, a meglepő csavarok és a drámai felismerések pedig hozzák a skandináv irodalomtól megszokott nyomasztó, félelmetes légkört.

Ez a scifi könyvajánló is érdekelhet !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...