Vírus, avagy a mai kor egyik legnagyobb fenyegetése

Robin Cook tolmácsolásában korábban már találkozhattunk a Vírus elnevezéssel bíró regénnyel. Most új történettel, de a régi címmel jelent meg 2021-ben a Vírus. A bestsellerek sorát gyarapító orvosi krimi már a Covid-19 után indul, amikor főszereplőink Cape Code-on töltenek egy kis időt a feltöltődés reményében. A család vakációja azonban nem felhőtlen, ugyanis Emma, a feleség megbetegszik, ezért mihamarabb hazautaznak. Nem kell sok időnek eltelnie ahhoz, hogy kiderüljön, súlyos fertőzést kapott, amit az agresszív ázsiai tigrissszúnyog terjeszt. (Robin Cook művei)

A kép illusztrálja a könyv borítóját . A lentebbi címen meg is rendelheted a Libritől .

Ha a halálos kór nem lenne elég, a családnak szembesülnie kell az amerikai egészségügy buktatóival és nehézségeivel. Robin Cook ebben a könyvében a szokásosnál nagyobb hangsúlyt helyez a biztosításokkal összefüggő problémákra. Mindazokra a visszásságokra, amelyek sajnos igenis jelen vannak az egészségügyi rendszert illetően. A történet persze hozza az író-orvostól megszokott lendületet, és a meglepő fordulatok sem maradnak el.

A „Vírus” című könyv itt a Libri oldalán megrendelhető !

Robin Cook fontosnak tartja, hogy regényeiben komoly problémákra is felhívja a figyelmet. Így a pandémiával a hátunk mögött számára is nyilvánvaló, hogy a mai kor egyik legnagyobb kihívását a még ismeretlen betegségek, fertőzések jelentik majd az emberiség számára. Orvosként górcső alá veszi azt is, mennyire kiszolgáltatottak vagyunk a természetnek. Egy egészen apró vírus milyen pusztítást képes végezni a szervezetben. Szakemberként is úgy látja, a klímaváltozással együtt újabb és újabb kihívásokkal szembesül majd az orvostudomány. (Robin Cook művei)

A „Genezis” című könyv is érdekelheti az írótól ! Oldalunkon több száz könyvet ajánlunk a Libri kiadó és forgalmazó vállalat partnereként . Ha böngész az ajánlatok közt biztosan talál érdeklődésének megfelelőt .

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...