Trendek a női karrier alakulásában

Avagy tényleg többet kell bizonyítani?

A nemek közötti egyenlőtlenségek évezredes múltra tekintenek vissza. A történelmi hagyományok, a társadalmi berendezkedések, vallási és politikai nézetek egyaránt meghatározták, és meghatározzák ma is, miként áll a világ és a jogrendszerek a női vezetőkhöz. A téma nem csupán véleményalkotásban merül ki, hanem a tényleges jogalkotásban, a vezető szervezetek nyilatkozataiban is megmutatkozik. De vajon tényleg nehezebb a mai kor nőinek érvényesülni? A válasz egyértelműen igen.

A kép illusztráció a forrása : Pixabay

Megkülönböztetés nemi alapon?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy még napjainkban is érvényesül az a trend, mely szerint ugyanazért a munkáért a női vezetők rendszerint kevesebb jövedelmet zsebelhetnek be, mint férfi társaik. A férfiak uralta vezetői rétegben sem könnyű boldogulniuk, és a nemi alapon történő megkülönböztetés a hétköznapi tevékenységben is megmutatkozik.

Női személyiség és intelligencia

Természetesen, mint oly sok minden, ez is függ a személyiségtől. Az erőteljes személyiséggel, kellő magabiztossággal és a szükséges kiállással rendelkező női vezetők képesek arra, hogy legyűrjék az irányukban megmutatkozó provokációkat és ellenérzéseket. Ehhez érzelmi és értelmi intelligencia éppen úgy szükséges, mint a nélkülözhetetlen vezetői véna.

Írta : Kiss Anita

Ez a cikkünk is érdekelheti : A 10 legjobb szerelmes dal

A szerelmes dalok reményeink szerint jó szolgálatot tesznek a pároknak . A dalok segítségével egyfajta romantikus hangulatot lehet megidézni ! Vagy akár csak lazulni a napi rutin végeztével . Nézzed meg a 10 videót az ajánlott linkünkön !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...