Mi lesz veled Mozi

A kép forrása : Pixabay

Amióta megjelent a vírus életünkben alaposan megváltoztatja az életünket . Nem meglepő , nemrégiben azt a hírt olvastam , hogy csődöt jelenthet a Cinema City anyavállalata . A részvényei eléggé lejtmenetben vannak .

Azért sem meglepő a mozizás változása mert megjelent a streaming szolgáltatás amely néhány mozijegy árából egy egész garzenál filmet kínál megnézésre . És attól sem kell tartanunk , hogy saját magunkat megfertőzzük . Igazából amikor meghallottam a mozis cég hanyatlásáról szóló hírt , azonnal az jutott eszembe , hogy elkerülhető lett volna , ha változnak a korral . Bevásárolhatták volna magukat a jövőbe . Hasonlóképen járhatott volna a gőzmozdonyos cég is ha befektetett volna az új mozdonyok gyártásába . De vannak cégek amelyek annyira elkényelmesednek és annyira bíznak abban , hogy a választott iparáguk mindig jó választás , mígnem eljön a vég számukra .

A streaming a jelen és a jövő is . A mozi pedig már most sem kap akkora hangsúlyt mint mondjuk a 80 as években amikor a Star Wars – Birodalom visszavág előadása előtt hosszú sor állt a pénztárnál . Ez már soha többet nem lesz így a mozi esetében .

A mozi helyett

A DVD és Blu Ray viszont még mindig lesz . Ugyanis a sreaming szolgáltatók nem minden filmet tudnak platformjukra tölteni . A Netflixnél is vannak jó filmek és Disney + on is vannak jó filmek de ha mindent akarsz látni akkor sok streaming szolgáltatóhoz kell beregisztrálnod . Aztán van olyan is , hogy lassan jönnek az új filmek . Így aztán csak úgy tudsz összeállítani egy kedvenc film parkot magadnak ha megveszed DVD-n vagy Blu Ray on . És az az előnye is megvan , hogy nem kell havonta előfizetned mert az a tiéd .

Ez olyan mint a könyv is . Sokan azt gondolták , hogy a nettre feltöltött E-könyvek veszik át az irányítást . De nem így van . A papír alapú nyomtatott könyv még kell az embereknek . Nem jó sokáig a monitort nézve olvasni . Jobb a szemnek is ha hagyományosan olvasunk .

Na de térjünk vissza a mozizáshoz . Összegzésképen azt mondhatom , hogy semmiképen sem vennék mozis cég papírokat . A hangsúly áttolódik a streaming szolgáltatókra és amit ők nem tudnak kielégíteni azt megvesszük DVD-n vagy Blu Ray-on .

Írta : B.A.

Ez a cikk is a moziról szól

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok száma: 1

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...