Valerian és az Ezer bolygó Városa – Luc Besson

gazdag látványvilág és lebilincselő történet Luc Besson rendezésében

Luc Besson nevét valószínűleg nem kell bemutatni senkinek, hiszen olyan remek filmtörténeti alkotások fűződnek nevéhez, mint a Leon, a profi, a Jeanne d’ArcAz orléans-i szűz, vagy az igazi klasszikusnak számító Az ötödik elem. A 2017-es Valerian és az Ezer Bolygó Városa sokszor került összehasonlításra Az ötödik elemmel. Kétségtelen, hogy hangulatában valóban adódik némi azonosság, de ez sokkal inkább a rendező személyének és fantáziavilágának köszönhető, mintsem a történetnek és a főszereplőknek.

A kritikákban gyakran olvasni, hogy főszereplői méltatlanok arra, hogy Luc Besson filmjében szerepeljenek. De gondoljunk csak bele, hogy a főszeplőt, Valeriant megformázó színész, Dane DeHaan mekkorát alakított Az egészség ellenszerében! Persze Laureline megszemélyesítőjéről sem feledkezhetünk meg. Cara Delevingne ugyanis többek között a kosztümös filmeket kedvelők nagy kedvencének számító Tulipánlázban is feltűnt már.

A Valerian és az Ezer Bolygó Városa egyébként nem kisebb arcokkal dolgozik, mint Ethan Hawke vagy például Clive Owen. Rihanna is szerepet kap egy rövidke epizód erejéig, de ebből legtöbbeknek sokat sejtető tánca marad meg leginkább.

film eredete

Kevesen tudják, hogy a történet alapműve a Valérian és Laureline című francia képregény-sorozat. Ennek 6. kötetet adja a film vázát, amelyből Luc Besson a tőle megszokott színvonalon hozta ki a legtöbbet. Ha Az ötödik elemet szeretted, akkor hasonló élményt jelent majd a Valerian és az Ezer Bolygó városa is. Nem marad el az a sajátos humor sem, amit a rendező képvisel, de ugyanakkor olyan pillanatok is helyet kapnak a sci-fi akciófilmben, melyek megérintik a nézőt.

A történet szerint a több ezer faj békés együttélését biztosító Alpha űrbázist egy sötét erő fenyegeti, melynek felfedése és likvidálása Valerian és Laureline különleges ügynökök feladata. A vagány csaj és a macsó pasas párosítása már önmagában is nagyon szórakoztató, s ehhez jön még hozzá az a páratlan látványvilág, amit a Valerian és az Ezer Bolygó Városa tár elénk. Hamisítatlan sci-fi, ami elképesztő ötletekkel és részletgazdagsággal mutatja be azokat a sajátos élettereket, melyek a 28. századot tárják elénk.

Sci-Fi DVD és Blu Ray lemezek !

A több mint két órás sci-fi látványos jelenetek és izgalmasan megkomponált történetrészek sokaságával várja a Luc Besson filmek rajongóit. Így három év távlatában is megállja a helyét, ráadásul december 18-án és 19-én a Film+ műsorán újra találkozhatunk a népszerű alkotással.

Kapcsolódó linkek : Antikvár könyv – Az ötödik elem – 1997 / Antikvár könyv – Az Orleansi szűz – 1921 / Jeanne d’Arc

Ez a scifi írásunk is érdekelhet : Az Adam projekt

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...