Sátorhelyi Néptánccsoport: 20 Éves Jubileumünnep

Az elmúlt két évtizedben a néptáncművészetben, hagyományápolásban és közösségi életben való részvétel jegyében, a Sátorhelyi Néptánccsoport meghatározó szerepet játszik Mohács és környéke kulturális palettáján. Idén ünnepli alapításának 20. évfordulóját egy pompás néptáncgálával kívánja megünnepelni, amelyre a Mohácsi Kossuth Filmszínházban kerül sor október 15-én.

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Youtube

A Tánc Ünnepe: 20 Év Vonzása és Alkotása – Néptánccsoport

2003 novemberében alakult meg a Sátorhelyi Néptánccsoport, egy elszánt csoport lelkes táncosok által. Az elmúlt két évtizedben az együttes hű maradt gyökereihez, és elkötelezetten dolgozott az ősi hagyományok megőrzése és továbbadása érdekében. Az együttes tagjai, akik ma már 90 felnőtt és gyermek táncossal büszkélkedhetnek, nem csak egy csoportot alkotnak, hanem egy olyan közösséget, amely a táncon és a kultúrán keresztül hozta össze a helyi lakosokat, családokat és barátokat.

A néptánc nem csak egy művészeti kifejezési forma, hanem egy élő hagyomány, amely generációkon keresztül öröklődik. Az együttes célja az volt, hogy a néptánc hagyományokat tanulja és bemutassa, saját kreativitásukkal és tehetségükkel gazdagítják azokat. A tánc és a zene szeretete által a Sátorhelyi Néptánccsoport nemcsak saját tagjait vonzotta, hanem a közösség tagjait is, akik elkötelezettek lettek a hagyományok ápolása és a kulturális örökség megőrzése iránt.

Néptánccsoport – Az Ünnepi Gála: Mohácsi Kossuth Teátrum Október 15-én

A Sátorhelyi Néptánccsoport méltóképpen kívánja megünnepelni 20. évfordulóját egy grandiózus néptáncgálával, amelyre a Mohácsi Kossuth Teátrumban kerül sor. A gála két előadással várja a közönséget, délután 15 órakor és este 19 órakor. Ez alkalommal a csoport tagjai a legjobb teljesítményüket hozzák majd, hogy megünnepeljék az elmúlt két évtized eredményeit és hagyományainkat.

A Jegyek Elővételben Vásárolhatók

A jegyértékesítés már megkezdődött és az érdeklődők már most beszerezhetik a belépőjüket. Az elővételben megvásárolható jegyek elérhetők augusztus 15-től az alábbi helyszíneken: Tourinform Mohács, Erzsébet Vigadó Bóly, Majs Posta és Sátorhely Közösségi Ház. Az előjegyzések pedig az együttes saját táncosainál elérhetők, így minden érdeklődő számára lehetőség nyílik a részvételre.* A belépőjegyek ára egységesen 3000 Ft/fő! (Az egyesület egyéb elérhetőségeit -telefon,email- a honlapjukon találhatják!)

A Jövő a Táncban: Az Együttes Munkája

Az együttes kötelezettséget vállal a néptánc bázis szélesítése mellett is. Két korosztályban gyermekcsoportokat működtetnek, hogy a fiatalokat is bevonják a hagyományok és a kultúra iránti érdeklődésbe. Az együttes szakmai irányításának felelősei, Vass Oszkár és Vassné Papp Viktória, akik szívvel-lélekkel dolgoznak a csoport sikeres működéséért és fejlődéséért.

A Sátorhelyi Néptánccsoport 20. éves jubileumának megünneplése nemcsak egy múltidéző ​​esemény, hanem egy hűséges és szenvedélyes közösség elkötelezettségének megnyilvánulása. Az ünnepi gála és az azt követő évek során a csoport továbbra is arra törekszik majd, hogy Mohács és környéke kulturális gazdagságát és néptánc hagyományait méltó módon képviselje és ápolja.

A Mohácsi nemzetközi néptáncfesztivál is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...