Az önfejlesztés fontossága

A kép forrása : pixabay.com

Ma már ,vagy talán mindig is ebben a világban, univerzálisan kelet gondolkodnunk. Jobban boldogultak és boldogulnak azok az emberek ,akik több ismeretet (önfejlesztés) szereztek és merték is azt a gyakorlatban alkalmazni.

A sikeres emberek mindig is nagyobb kockázatot vállaltak azoknál akik kevésbé sikeresek. A félelemre való hallgatás sosem volt kifizetődő. Magam is ahhoz,hogy a személyes sikeremet megteremtsem sokat olvasok. Főleg sikeres emberekről szóló könyveket. Mint például most Robert Iger könyvét . Ő a Disney vezérigazgatója. Mindig is tiszteltem ,hiszen tudtam,hogy jól vezeti a vállalatot. Egyre másra olvasztja be a Disney-be a legjobb vállalatokat,mint a Marvel vagy a Csillagok háborúja alkotójának cégét. Vagy ugyan ennyire csodálom Warren Buffett-et ,aki létrehozta az egyik legnagyobb globális befektetői céget. Van egy könyv amit összeszerkesztettek a Warren Buffett cégjelentéseiből .

Ezeknek a vezetőknek a könyveiből sokat tanultam és ezért is ajánlom mindenkinek,hogy tanuljon. Nem feltétlen iskolára gondolok ,mert azt amúgy is megtesszük ,hanem ami utána jön. Nem szabad megállni azt gondolván,hogy most már elég volt és hamisan azt hinni,hogy az egyetem után vagy főiskola,szakmunkásképző után már mindent tudsz. Vagy mondhatnám az alsóbb iskolákat is. Tehát mindig is így gondolkodtam,hogy nem tudok még mindent, és ez a hajtóerő. Meg ahogy Robert Iger megjegyzi,nem szó szerint ,hanem lényegében ,a tökéletességre való törekvés nagyon fontos. Bár tudjuk,hogy a tökéletesség szinte elérhetetlen a a földön ,de mégis ezt figyelmen kívül hagyva érdemes cselekednünk. Hinnünk kell abban,hogy jobbak lehetünk, és bele kell vinnünk a lelkesedésünket és szeretetünket minden ténykedésünkbe. A THpost-on igyekszünk ilyen könyveket is mutatni neked,hogy tanulhass.

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...