Warren Buffett jelenti

Leckék befektetőknek és vállalatvezetőknek

Warren Buffett kétségkívül az elmúlt fél évszázad legsikeresebb gyakorló befektetője. Elismert piaci szereplő, akinek befektetési filozófiája kiállta az idő próbáját . Az 1973-as olajválság, az 1987. októberi fekete hétfő, az 1990-es évek végének technológiai lufija és annak kipukkadása . A 2008-as összeomlás mind-mind olyan piaci sokk, amelyből Buffett és vállalata, a Berkshire Hathaway eredményesen jött ki.

Ötven éven át nem tart ki a szerencse . Egy-két jól sikerült húzással nem lehet a részvénypiaci indexeket tartósan felülteljesíteni . Ehhez több kell olyasvalami, amiért a szerző méltán érdemelte ki az omahai bölcs elnevezést.

A könyv itt megrendelhető !

Buffett üzlettársai évről évre felbecsülhetetlen értékű informális oktatásban részesülnek a közvetlen és nyílt hangvételű levelekből. Melyekben elnökük a vállalat eredményeiről számol be, s őszintén vall befektetési filozófiájáról. Jelen kötet az elmúlt mintegy három évtized ilyen írásaiból áll össze . A befektetések és a vállalatvezetés fontos témaköreit taglaló folyamatos olvasmánnyá.

Warren Buffett a vállalatirányításról

Elsőre talán nem magától értetődő, hogy Buffett miért ír a vállalatirányításról. Az akvizíciókról és a fúziókról vagy éppen a számviteli politikáról . Ám az olvasó számára hamar kiderül, hogy ezen üzleti területek megértése és helyes megítélése elengedhetetlen a Buffett féle befektetési eredményekhez.

Warren Buffett az elmúlt fél évszázad legsikeresebb gyakorló befektetője. Véleményformáló erő, akinek piaci lépéseit milliók figyelik lélegzet visszafojtva, s próbálják előre kitalálni. Dőreség a sikerhez a Berkshire befektetési filozófiáját kell követni, itt pedig semmi szükség a spekulációra és a találgatásra. Buffett mindent őszintén és kendőzetlen elénk tár. Nem marad más feladatunk, mint elolvasni e kötetet, amely nem egy újabb könyv Buffettról hanem az eredeti: Buffett-tól.

Ez a bejegyzés is érdekelheti : A Tesla rivális BYD esete

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...