Fekete és kék- Nem csak egy rendőrös akciófilm!

2019-ben került bemutatásra a Black and Blue (Fekete és kék), mely hamisítatlan akciófilm. A Peter A. Dowling tollából született, Deon Taylor által rendezett alkotás minden perce pörgős és akcióban gazdag, mégis hordoz magában egyfajta mélyebb tartalmat.

A főszereplőt alakító Naomi Harris bizonyára nem ismeretlen a filmrajongók számára. Találkozhattunk már vele olyan sikerfilmekben, mint a Váratlan szépség, a Karib-tenger kalózainak két részében is. Vagy például a 28 nappal később sztorijában. Ezúttal egy Afganisztánt megjárt rendőrnőt alakít, aki rossz helyen van rossz időben, és szemtanúja lesz egy korrupt rendőrcsapat által elkövetett gyilkosságnak. Az áldozat a környék drogbandájának egy tagja, a helyi főnök testvére, ami csak tovább bonyolítja a cselekményt.

Elkezdődik a hajsza, mely során a rendőrök Alicia West testkamerájára és életére hajtanak. A drogbanda pedig fontos tagjuk gyilkosságát torolnák meg. Alicia gyermekkori barátjában, a Tyrese Gibson által megformált „Mouse” segítségére lesz, bújtatja, kockázatot vállal érte. Nem más köti össze őket, mint a közös múlt és a bőrszínük. Ugyanis mindketten feketék.

A film ezen a ponton sajátos aktualitással bír, hiszen a rendőrnő egyszerre „fekete és kék”, ami nem könnyíti meg helyzetét egy olyan környéken, ahol a zsaruk ellenségnek számítanak. Még akkor is, ha azonos bőrszínnel rendelkeznek. A téma sajnálatosan időszerű napjainkban, s a bőrszín szerinti megkülönböztetés együtt jár a korrupt zsaruk témájával is.

Bár a Black and Blue nem lett hatalmas kasszasiker, sőt, sokan nem is hallottak róla, de ennek ellenére egy abszolút korrekt akciófilmet kaphatunk személyében. Minden perce pörög, és a kezdetén sem kell sokat várni ahhoz, hogy beinduljon a sztori. A látványos mozifilmek rajongói számára valószínűleg nem ad majd sokat. Ha a történetet is keresed egy akciófilmben, akkor garantáltan leköt majd a Fekete és kék.

A cikket írta : Kiss Anita

IMDb 6.4 (15.469 szavazó)

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 4 / 5. Szavazatok száma: 1

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...