3 ok, amiért fontos odafigyelni a táplálkozásra

A mai kor embere hajlamos a mindennapi teendők kapcsán hátrasorolni az táplálkozás rituáléját. Gyakran csak este kerül meleg étel az asztalra, ami nem kifejezetten egészséges. Lássuk, miért érdemes kiemelt figyelmet fordítani a táplálkozásra és az alapanyagok körültekintő megválasztására!

  1. Egészségmegőrzés

Az vagy, amit megeszel – szokták mondani. Az elfogyasztott makro-és mikrotápanyagok jelentősen befolyásolják a szervezet általános egészségi állapotát. Nem mindegy, hogy gyorséttermi falatokkal és desszertekkel tömöd magad munkaidőben, vagy például az online ételrendelés előnyeivel élsz. A megfelelő forrásból bevitt alapanyagok hozzájárulnak egészséged megőrzéséhez.

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Pixabay
  1. Energia

A jó minőségű alapanyagokból készült ételek nemcsak gasztronómiai élményt jelentenek, hanem energiát is biztosítanak a mindennapi teendőkhöz. Mindegy, hogy szellemi munkát végzel, vagy fizikai állóképességre van szükséged, a fehérjék, zsírok és szénhidrátok táplálkozás útján való bevétele egyaránt szükségesek a test számára.

  1. Normál testsúly

A civilizációs megbetegedések egyike a súlyfelesleg kialakulása. A rendszeres étkezéssel ezt, és annak további egészségügyi hátulütőit is megelőzheted. Figyelj a testmozgásra is, főleg akkor, ha ülőmunkát végzel.

Írta : Kiss Anita

Amikor bejött a Body Building akkor sokan odafigyeltünk a táplálkozásra annak érdekében , hogy minél jobban fejlődjenek az izmok. Könyveket szereztünk be vagy kértünk kölcsön barátainktól azért az ismeretért amire szükségünk volt . Például az egyik ilyen könyv a Body Building nagykövetétől Arnold Schwarzeneggertől származott , címe pedig A testépítés nagy enciklopédiája . Akkoriban nem tudtunk hozzájutni Magyar nyelven , most viszont már lehet rendelni a netten .

„Higgyen nekem! Lehet ön kezdő, aki nem tudja, hogyan fogjon hozzá a dologhoz, vagy akár elit versenyző, aki új módszerek után kutat, a Testépítés nagy enciklopédiája segíteni fog abban, hogy átformálja testét; erősebb, energikusabb, izmosabb legyen. Csak akaraterő kérdése az egész. Elárulom a titkaimat: a kötetből megismerheti az összes trükköt, technikát, illetve megkapja mindazt az információt, melynek segítségével kihozhatja magából a maximumot.” (Arnold Schwarzenegger)

Vízre telepített napelemekről szóló cikk

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...