A közlekedés jövője

Most már kirajzolódott a közlekedés közel jövője . Egészen biztosan elhagyjuk a hagyományos üzemanyagon alapuló közlekedést . Ezt valójában a klímaváltozás diktálja az emberiségnek . Az elektromos autóknak van jövője a hagyományosnak meg megkezdődött a hanyatlása .

A kép forrása : Pixabay

Az elektromos autóknál egy dolog számít , hogy mennyi ideig tudunk egy feltöltéssel menni vagyis mennyi kilométert tehetünk meg . Ezért az akkumulátor fejlesztéseken van most mindenki tekintete . Mint azt korábbi cikkünkben írtuk hamarosan megjelenik az 1000 Km feletti akkumulátor . Egyenlőre Kínai autókban használják , de már van és ez a lényeg .

A másik nagy dobás az a robot autó . Sokan tartózkodnak , idegenkednek ettől de ez is egy olyan fejlesztés aminek meg kell történnie . A törvényhozók egészen biztosan csak arra várnak , hogy kijöjjön a legtökéletesebb önjáró autó . Mint az szokás az emberek most is hamarabb megjegyzik a rosszat én azonban mindig azt mondom – Azért mert valami új és még nem tökéletes még nem hagyják abba a fejlesztését . És szerencsére mindig is így volt és lesz . Mert különben még mindig kőpattintással foglalkoznánk mint azt tették az igen távoli őseink .

A robot autók sokkal biztonságosabbak lesznek mint az emberek által hajtott járművek . A gépek egymással kommunikálva tudják egymást korrigálni , felismerni . Nem számítana az ittas vezetés és nem kéne jogosítványt szerezni az autózáshoz . Még sok előnye lehet amit nem soroltam fel itt . De csak nyerünk vele az biztos .

A közlekedés távolabbi jövője

Ha kicsit távolabbi jövőbe tekintünk akkor értelmét látom annak , hogy sikló autók legyenek mint ahogy azt a Star Warsban láthattuk . Hogy mért is lenne jó ? Elhagyhatnánk az utak építését és így egy fenntarthatóbb közlekedést gyakorolnánk . Ennek persze az útépítők nem örülnének . De mért ne lehetnének az útépítőkből az első úttörők akik kijelölik a sikló utazás útvonalát . Olyan eszközök lennének amelyek a jármű fedélzeti komputerének jeleznék az útvonalat .

Azt hiszem ha a jövőre gondolok akkor az izgalmas . Persze most is bővelkedhetünk izgalomban hiszen itt a mesterséges intelligencia .

Írta : B.A.

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...