Moxie a Marsi levegő gyár

A NASA műszere a Moxie sikeresen állítja elő az oxigént a Marson . A gép nagyágyból egy fa által előállított oxigén mennyiséget – óránként 6 gramm – von ki a szén-dioxidból . Hozzá teszem az Origo cikke azt is közli , hogy a Mars légköre 95 % szén-dioxidot tartalmaz .

A kép forrása : Pixabay

Most a Nasa szakemberei olyan szerkezetet fognak készíteni amely megfelelő mennyiségű oxigént fog kivonni ahhoz , hogy a marsi kolóniáknak elég legyen az ott éléshez és ahhoz , hogy vissza tudjanak utazni az anyaföldre .

A Moxie 7 alkalommal különböző légköri hatások idején indították be és a szerkezet minden alkalommal elvégezte a feladatát . Az új méretarányos oxigéntermelő egységet még az emberes marsi utazás előtt tervezik beindítani a Marson .

Cikkünk forrása : Origo

Elon Musk is a SpaceX vállalatot azért hozta létre , hogy segítsen az embereken . Szívügye -tudhattuk meg a róla szóló könyvben-,hogy az emberiség más bolygókon is megvesse a lábát . A jelek szerint jól is haladnak az úrhajójuk fejlesztésében . Az is valószínűsíthető , hogy az ő vállalata fogja az első telepeseket felvinni a Marsra . 2021 Április 16.-án a NASA bejelentette , hogy a SpaceX csillaghajója fogja felvinni a holdra az űrhajósokat . -tudhattuk meg a SpaceX oldalán .

Más : A Life 2022.10.01-én közölte , hogy a NASA űrszondája sikeresen végrehajtotta a kísérletet . Az űrhivatal DART nevű szondája bolygóvédelmi okokból ütköztetve lett a Dimorphos nevű aszteroidával . Az objektumban egy kráter keletkezet . Az eredményekre még hónapokig várni kel , így derülhet csak ki , hogy sikeresen változtattak e az aszteroida pályáján .

Ez a cikkünk is érdekelheti : Életre való nevelés

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...