Egyéni szemléletváltással a klímaváltozás ügyében

A klímaváltozás szakértői már régóta vészt jósolnak . Mostanra ugyan már eltűntek azok az emberek akik azt mondták – volt már ilyen régebben . Az időjárás jelentésekben is mondták , hogy – legutóbb ekkor és ekkor volt ilyen meleg vagy hideg . Mostanra amikor nyáron elképesztő meleg és száraz az idő már mindenki kezdi elhinni , hogy baj van .

A kép forrása : Pixabay

Kevés a gáz kevés az olaj , de a napenergia naponta akkora kihasználatlan energiával lát el minket ami elegendő lenne az egész világnak . Még kevés , de már beindultak a napenergiát kihasználó erőművek . A szél energiáját is kihasználjuk .

Vannak egyéni lehetőségeink is arra , hogy energia takarékosan éljünk . A falak hőszigetelésével védekezhetünk a fagyok ellen és így máris hatékonyabb a fűtésünk télen . A redőny képes jól szigetelni az ablakokat és ajtókat . Olyan elektromos készülékeket használhatunk amelyek a legkevesebb energiát fogyasztják . ( Ezzel kapcsolatban viszont olyanok vagyunk mint az evésnél. Az evésnél ügye ha kevés a kalóriája akkor merünk belőle többet enni . De ez helytelen . Ugyan úgy mint az ha minden szobában TV van . 🙂 ) Jól szigetel az ablakfólia is és ráadásul még szűri is a napsugarakat .

Most az energiaválság miatt megint sok fa fogy ami visszavet minket a klímaváltozás elleni küzdelemben . Tudomásom szerint vannak olyan cégek amelyek kiépítik az igénylőnél a napelem rendszer és az egyén csak havonta kifizeti a használt áram mennyiséget .

Talán ez lehetne a jelen mottója – Tudatos energia fogyasztás !

Az életre való nevelésről szóló cikk

Chikansplanet megjelent egy cikk a Finn energiafüggetlenségi céljairól

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...