5 leszólítás, ami tutira nem válik be

Filmbe illőjelenet, mikor a magabiztos pasi lezserül levágja magát a nő mellé, majd odafordul hozzá és „Ki ez a tüzes teremtés?” kaliberű mondattal kezdeményez, majd beszédbe elegyednek. Na, ilyen valószínűleg csak a filmekben létezik. A való életben biztosan egy fintor lenne rá a válasz. A következőkben hasonló kellemetlen leszólításokról olvashatunk. (Leszólítás)

A kép forrása : Pixabay

Az 5 nemkívánatos leszólítás itt következik

1. „A gyönyörű szemeid vonzottak ide, édes…” A szemek dicsérete kissé elavult már. Százból kilencvenkilencszer előfordul, ha nincs már semmi más, amit szépnek találnak a hölgyön. A megszólításról nem is beszélve. Nem vall eredeti figurára. A válasz egy köszönöm és egy fél mosoly és egy továbbállás lesz.

2. „Szia, van pasid?” Hát ennél rosszabb kezdet alig van. „In medias res”, semmi kertelés. Sajnáló tekintet és egy igen lesz a felelet. A kérdező nyers és tolakodó, ezen felül semmi fantáziája. Ennél még az első szöveg is jobb.

3. „Ne haragudj, de elvesztettem a telefonszámomat, megkaphatom a tied?” Erre talán válasz sem érkezik. A nők általában eredetiségre vágynak, ez távolról sem az. Esélyes, hogy egy betanult vers is nagyobb sikert arat. Manapság úgyis kiveszőben van a romantika.

4. „Hello, szia, szépségem. Nem hozzád szóltam…” Ezt nem is merném csajozó szövegnek hívni, emellett éretlen húzás. Ha a megalázás és kellemetlen helyzetbe hozás a cél, akkor tökéletes megoldás. Mindenképp magát minősíti az ember. Ezután nem kell reménykedni a folytatásban.

5. „Helló! Összetesszük, amink van?” típusú ismerkedés legfeljebb megbotránkozást kelt. Ép eszű ember nem gondolhatja, hogy ezzel bármi célt is ér el. Egyértelműen érzékelteti, hogy egy éjszaka erejéig szeretne „ismerkedni” az illető. Roppant lovagias.

A 10 legjobb szerelmes dal is érdekelhet !

Fenti szövegek használójának nem kell tartania fájdalmas szakítástól, ugyanis nem lesz a közeljövőben mit szétszakítania. Nem célszerű a filmekből sem venni az ötleteket, vagy az internetről, mert több mint valószínű, hogy azokat mindenki ismeri. Érdemes egyedi megoldásokon gondolkodni, eredményt fog hozni. A lényeg, hogy eredetiek legyünk, ne mások árnyékában éljünk és utánozzuk őket. Ez olyan, mintha az utánzott hódítana helyettünk (már, ha hódít egyáltalán). Egy újdonságnak nagyobb ereje van, még ha bevetője egyénileg nem is olyan megnyerő, de nem mindig kellenek szavak az ismerkedéshez. Valamikor elég csak egy tett, egy megnyerő gesztus. Egy másik cikkben ezeket fogjuk részletezni, hamarosan tippeket, ötleteket adunk.

Írta : M.V.

Pécsi Nemzeti Színház

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 1 / 5. Szavazatok száma: 2

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...