Nők szerepe a politikában (Magazin)

Általános tényként kezelik, hogy a férfiak jobban el tudják érni céljaikat egy adott területen, mint egy nő. Ezzel szemben a nők képesek jobban kapcsolatot teremteni. Statisztika is mutatja, hogy a választók több eséllyel és bizalommal szavaznak férfiakra, mint az ellenkező nemre.

A kép forrása : Pixabay.com

Tény, hogy a parlamentben lévő hölgyek többször felszólalnak, ekkor általában válaszként szexista megjegyzéseket kapnak, illetve alpári módon reagálnak, attól függetlenül megalapozottan szólalnak fel, vagy helytelenül.

Valószínűleg a történelmi viszonyokra vezethető vissza ez az előítélet, illetve ösztön, de a nagy uralkodók mellett mindig állt egy támogató asszony. A nők szerepe a politikában sokáig nem volt megengedett. Csak a legidősebb fiú gyerek irányíthatta az országot annak hiányában a legközelebbi férfiember a rokonságból. Nem csak a politikában, de a mindennapi életben is el voltak nyomva. Természetes, hogy idő kell a változások megemésztésére, új gondolkodásmód kialakítására a társadalomban.

Minden esetre tény, hogy a nők többsége könnyen befolyásolható, érzelmek motiválják, mely az anyai szerepükkel összeegyeztethető, de manapság nincs helye előítéletnek, főleg, ha azt nézzük, hogy a nők egyszerre képesek több dologra is összpontosítani, így hatékonyabban tudnak közreműködni. Arról már nem is beszélve, hogy az elméleti tanulmányokban kiemelkedőbben teljesítenek, mint a férfiak.

Összességében nézve a nők jobban szerepelnek, míg a férfiak keményebben, minden eszközt bevezetve célt akarnak érni, Talán ezt láthatták meg a kisebb pártok is, ugyanis ott magasabb arányokkal veszik fel a harcot a nők, mint más pártokban. Kérdés az meddig tart a világnak a felvilágosodott gondolkodás kialakítása előítéletek nélkül.

Írta : M.V.

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...