Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától ?!

Megoszlanak a vélemények a mesterséges intelligencia témájában. Van aki fél tőle,hiszen láthattuk sok filmben a negatív vonzatát ennek a témának. Vannak akik úgy gondolják kézben lehet tartani. Ők megelőzik a korukat ,de kitartóan fejlesztenek.


Miért is van szükség mesterséges intelligenciára? Nem lehet,hogy ez annak elismerése,hogy nem bízunk magunkban,az emberiségben és ezért inkább rábíznánk magunkat a mesterséges intelligenciára. Vagy ott lehet a gazdasági nyomás. Az megint csak a bizalom lehet,hiszen egy gép nem téved annyit mint egy ember. Akárhogy is egy társadalmi igény megszülte a mesterséges intelligenciát.

A kép forrása : pixabay.com


Az a kérdés is felmerül,hogy ki az aki tanítaná a szüleményünket. Vajon ki annyira tiszta és ki annyira mindentudó ,ki az aki képes lenne tökéletességre tanítani az intelligenciát?
Hiszen még az egész emberiség is gyermekként fejlődik. Még nagyon sok hibát követünk el,még sok a konzervatív ember ,még sok a félelem. Egy olyan társadalomban ahol felnőttként viselkednek ,fel sem merülne annak kérdése,hogy vajon veszélyes e egy mesterséges intelligencia megalkotása.
Sok a negatív érzelem,de bizakodó vagyok. Hiszen együtt fejlődhetünk az alkotásunkkal. Mi van ha ő találja meg a megoldást,ha ő tanít minket?
Egy önjáró autó jobban fel tudja mérni a lehetőségeket és gyorsabban dönt jól. És egyre fejlettebb az önjáró autó. Ha kifejlődik tökéletesedik akkor biztonságosabban megy a közlekedés. De egyéb területeken is fejlesztenek és a tökéletesítéssel egyre könnyebb lehet az életünk.


Az már egy másik téma,hogy vajon a társadalmunk hogy fog igazodni. Mert teljesen más lesz a világ. Teljesen megváltozik. Azonban ez sem probléma hiszen együtt növünk saját ötleteinkkel és alkalmazkodunk,mert erre is van időnk.

Mesterséges intelligencia Wikipedia

A modern lakberendezésről írt cikkünk is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...