A Tesla rivális BYD esete

Tegnap közölték a hírt a Portfólióban , Hogy Warren Buffett cége a Berkshire Hathaway eladott a birtokukban álló BYD részvényeikből egy csekélyke részt . A szakemberek csak találgatják mi lehetett az oka a részvény-eladásoknak .

A kép forrása : Pixabay

Van aki úgy véli ez egy szép lassú leépítés, kiszállás kezdete . Van aki úgy látja , hogy csak egy sima realizálás volt . Nem tudhatjuk kiknek van igazuk . A tény viszont az , hogy kisebb pánikot keltett a tranzakció és igyekeztek mások is eladni .

A Berkshire-nek 20.04 % részesedése volt és mára már ez lecsökkent 19.92 – re.

Gondolkozzunk el ezen egy kicsit . Warren Buffett mindig is a házasság hasonlatát hozta fel a részvény befektetésekkel Kapcsolatban . Buffett módszere egy részt Philip A. Fisher és egy rész Benjamin Graham intelligens befektetői meglátása . Az is egy fontos információ , hogy a BYD elektromos autókat gyárt ami segítségére van a világnak a klímaváltozás nem kívánt hatásai elleni küzdelemben . Feltételezhetően fontos szerepe lesz a jövőben is a BYD-nek és a Tesla-nak is . Így azt gondolom , hogy ez az üzlet még növekedni fog , ugyanis rengeteg autót kell lecserélniük viszonylag rövid időn belül az embereknek elektromos autóra .

A Portfolió szerint 2008 ban vásárolt a Berkshire Hathaway a BYD részvényekből 225 millió részvényt a befektetés akkori értéke 230 millió volt . Azóta a részvények több mint 2000 %-al növekedtek .

Azt tudtad ? Warren Buffett gyermekkorában már gyakorolta az üzletelést . Olcsóbban vett kólát egy kartonnal és az utcán árulta kisebb haszonnal . Ezt később ahogy az köztudott nagyobb tételben is megtette amikor megvett egy egész tekintélyes csomagot a Coca Cola részvényekből .

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...