Az életre való nevelés

Gyakori téma az emberek közt , hogy vajon mire volt jó néhány olyan tantárgy mint például az ének vagy a kémia és hasonlók . De ugyan akkor mindenki hiányolja és fontos lett volna számára a pénzügyekre nevelés . Arról , hogy ne csak kölcsönben gondolkozzanak a felnövendő gyermekek hanem ismerjék a befektetési lehetőségeket is .

A kép forrása : Pixabay

Egy olyan társadalomban ahol mindenki érti a piac működését aligha történhetett volna meg a 2008-as pénzügyi válság . És az sem történhetett volna meg , hogy deviza kölcsönökkel romba döntődjenek a családi kasszák .

Vannak kezdeményezések arra vonatkozóan , hogy pénzügyekről tanuljanak a gyermekek . Például ilyen a pénziránytű . Van letölthető tananyag a pénzről . Az alsósoknak és felsősöknek szóló tananyagok a tanároknak . Az oldalon lévő tanár felkészítő anyagokkal oktathatják a gyermekeket és így felkészíthetik őket az életre .

Ha kutakodunk annak érdekében , hogy elérhető tananyagot találjunk akkor rábukkanhatunk a OTP Fáy András alapítványra , ahol tudomást szerezhetünk a „pénzügyi mesék” fejlesztéséről .

A felnőtteknek is ajánlhatom a Trendmonitort amelyet magam is gyakran olvasok a rajta lévő hasznos információk miatt .

Amondó vagyok , ha nem neveltek meg minket az iskolában a pénzügyi dolgokra akkor vegyük kezünkbe az életünk irányítását és tanítsuk meg magunkat a netten fellelhető tananyagokból . Olvassunk sok könyvet . Magam is ezt teszem és így kitágíthattam az értelmemet ebbe az irányba is . Mindenhez megtalálhatjuk a tananyagot egy könyvesboltban vagy egy olyan webshopban ahol könyveket szerezhetsz be .

Tananyagok és pénzügyi cikkek :

Pénzügyi nevelés

Trendmonitor

OK központ

Pénziránytű

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...