Egy következő generációs naperőműről is beszélhetünk

A RayGen saját fejlesztésben gondolta tovább a napenergia hasznosítást . Naperőmű rendeszük 4000 szer erősebb mint a jelenlegi napenergia termelő rendszereké . Egy négyzetméteren a hagyományos 0.18 Kw-ot termel míg a PV Ultra 750 KW-ot .

A kép forrása : RayGen

A cég szabadalmaztatta a PV Ultra naperőmű rendszerét amelynek a lényege , hogy középen áll egy fotovoltaikus vevő torony amelyet körbevesznek a panelek . Minden vevőhöz tartozik egy sor PV Ultra modul is . Egy ilyen rendszer 1 MW áramot és 3 MW hőt termel . Rendszerükhöz külön energia tároló egységet is fejlesztettek A Thermál hydrot .

A RayGen jelenleg a Viktoria állambeli Carwapban épít egy 4 MWp-es erőművet ezzel a technológiával. Az erőmű a tervek szerint 2022 negyedik negyedévében készül el . Ezzel ez lesz az első közmű-méretű erőmű ami a PV Ultra technológián alapul. Persze korábban építettek már egy kisebb erőművet kísérleti célból szintén a Viktoria államban Newbridge-ben .

„A RayGen közelmúltban zárta 55 millió AUD értékű C sorozatú tőkeemelését, amelyben a Photon Energy az AGL Energy-vel, Schlumberger New Energy-vel, Chevron Technology Ventureszel és az Equinor Ventureszel közösen vett részt.” Forrás 2021.11.03 : Photon Energy

Ez is érdekelhet : Vízre telepített napelemek

A vízre telepített napelemek egyre több országban jelennek meg . A vízhűtés hatékonyabbá teszi a napelem működését és ráadásul a víz párolgását is lassíthatjuk vele . Hazánkban is jelentős mennyiségű vízfelületet használhatnánk fel . Például a bányatavak vagy víztározók . Azonban a technológia új és ezért nálunk ezen még fejleszteni szükséges . Olvassa el cikkünket ebben a témában is !

Olvassa el a Gésa emlékiratai című filmről készült írásunkat is !

Hasonlóan érdekes lehet az ön számára a YouTube sztárokról , Dude Perfect-ről írt cikkünk .

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...