Pécsi állatkert- nemrégiben új lakó érkezett- egy zebracápa

A Pécs városi állatkert egyik nagy jellegzetessége, hogy hazánk legmagasabb helyen lévő Zoo intézménye . Ezért is a szlogenjük „Vadon a város felett” . A parkban akvárium és terrárium is található . A cápás akváriumuk 100 000 literes-tudhatjuk meg a Pécsi állatkert honlapján . Nemrégiben arról számoltak be a hivatalos közösségi oldalon, hogy új lakó érkezett a cápák közé . (Zebracápa)

Zebracápa az új lakó

2023. Augusztus 19.-én jött a kis zebracápa . A fiatal cápa nőstény a Tropicarium Budapest-ből származik . A többi akváriumlakók izgatottan fogadták a zebracápát, de béke honol az akváriumban, és remélik az állatkert dolgozói , hogy ez így is marad . Az akvárium másik cápa lakója Fülöp névre lett keresztelve, szintén nőstény és a faj szerint pedig feketeúszójú szirticápa .

Zebracápa- Kis tudnivaló a fajról !

A zebracápa egy egyedüli faj mert nincsenek hozzárendelhető alfajai . Az élőhelye a Kelet-Afrikától az Ausztrál partokig megtalálhatóak . Szeret a part közelében lenni és pihenni a meleg vízben, de olykor kimerészkedik a nyílt vizekre is . Nappal inkább henyél, s mikor eljön az éjszaka akkor aktiválja magát . A nevét onnan kapta, hogy fiatal korában csíkos a teste majd az később válik pöttyössé . Az étlapjára felkerült a puhatestű élőlények csoportja, és a rákokat is elfogyasztja valamint a kisebb halakat . A fogazata is ezekhez az ételekhez igazodott . A faj jól tűri a fogságot, és ezért is találni meg sok állatkerti akváriumban . A test hozza 3 és 5 méter . A zebracápa . A faj a természetvédelmi világszövetség listáján szerepel.

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Wikipedia

Néhány lény amivel találkozhatunk Pécsi Zoo-ban

A baranyai állatkertben szinte mindenfajta csoportból találhatunk élőlényeket . Halakat és gerincteleneket, hüllőket és kétéltűeket, madarakat és emlősöket tekinthetünk meg ezen a csodás, festőien szép helyen . De konkrétabban megtekinthetünk borjúfókákat, vízilovakat, barnamedvét, foltos hiénát, Bengáli tigrist, Venezuelai amazonpapagájt, kék pávát, vannak medúzák és planktonok,bohóchalak és tengeri rózsák és megannyi egzotikus állatfaj . A fajok száma a természetvédelmi intézetben 300 .

Az állatkertnek szolgáltatásai is vannak

Egy állatkert tüzetes megtekintéséhez mindig nagyon sok idő szükséges, így időnként jó ha megszakítjuk a mustránkat valamely más tevékenységgel is . Erre a hely a gyerekek számára játszóteret biztosít . A két játszótér elhelyezkedéséről a Zoo honlapján találhatnak a látogatók tájékoztatást . Előfordulhat, hogy szeretnénk valami ajándékot beszerezni azok számára akik nem lehetnek ott velünk, számukra pedig ott az ajándékbolt . Születésnapi meglepire is van lehetőség . Egy Zoopedadogus segítségével emlékezetessé teheti gyermeke születésnapját . Az éhséget pedig a főépületben lévő étteremben lehet csillapítani .

Az egy éjszaka az állatkertben társasjátékról itt tudhatsz meg többet !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...