Sátorhelyen van hazánk egyik legnagyobb maci kiállítása

A kép illusztráció , forrása : Pixabay

Sátorhely hazánk déli vidékén , Baranyában lévő kis falu . A település nevezetessége az , hogy itt található a mohácsi csata emlékhelye . És a nagy maci kiállítás is.

A maci kiállítást korábban a kultúrházunkban rendezték meg néhány alkalommal . Régi álmuk volt a maci gyűjtőinek , hogy legyen egy olyan hely ahol állandóan megtekinthető a tárlat . A közel 1200 különböző maci végül sok éves igyekezet után a sátorhely kiállító teremében kapott helyet .

Érdemes megtekinteni a kiállítást mert sok emléket idézhet fel az idősebbekben a múltból és a gyermekek is friss élményhez jutnak . Aki az ország másik feléből , messzebbről jön annak ajánlani tudom a falunk tábor helységét ahol kedvező árban kaphat szobát .

A tábor eléggé nagy területen fekszik és ezért kiválóan alkalmas nyári táborok vagy egyéb nagyobb események megszervezésére is . Kultúrházunkban pedig gyakorta van lakodalom rendezve . Ebben az ügyben felkereshetik a helyi önkormányzatot .

A faluban található étterem és széles választékot nyújtó bolt is valamint söröző . Most készült el a falu és környéke úthálózatának felújítása . Így az idelátogató vendégek jó úton járnak ha Sátorhelyre jönnek !

A falunkban lévő park egy olyan hely ahol ellehet lazulni , pihenni . Parkunkban van a játszóterünk ahol sportolásra is van lehetőség . A fás zónát szinte körbeöleli a járda ahol akár futni is lehet .

Van néptánc együttesünk is ! Ők gyakran járnak fellépni különböző helyekre a nyári szezonban . A falunapunkon pedig itthon is fellépnek .

Írta : B.A.

Ajánlatunk A Virgin módszer Richard Branson könyve

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok száma: 1

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...