Úszó város épül a Maldív szigeteknél .

Az úszó város húszezer lakosnak fog otthont biztosítani közölték a CNN online kiadásában . A projektre azért van szükség mert nő a tengerszint . Az MTI azt is közölte , hogy a projekt 5 éven belül fog megépülni .

A várost 5 ezer vízen lebegő egységből fogják összerakni . Minden olyan épület lesz amire szükség van a zavartalan élethez . Házak , éttermek , iskolák , üzletek amelyek közt csatornák futnak majd . Az első lakók 20024-ben költözhetnek oda a teljes projekt pedig a tervek szerint 2027-re fejeződik be . 10 percnyi hajóútra lesz Maldív fővárosától , Malétól a település .

Tudni érdemes , hogy a Maldív szigetek a legveszélyeztetettebb országainak egyike . A tengerszint emelkedése azért veszélyes számukra mert az ország 80%-a kevesebb mint 1 méterrel van a tengerszint felett .

„Az úszó várost tervező Waterstudio építésziroda alapítója, Koen Olthuis szerint a vízen lebegő város új reményt adhat a Maldív-szigetek több mint félmillió lakosának. Létrehozása bebizonyíthatja, hogy létezik biztonságos és megfizethető megoldás nagy közösségek számára . „

Forrás : National Geographic ( ng.24.hu ) ( További információkat olvashat a feltüntettet forrásból ! )

A klímaváltozás gazdasági hatásairól is írtunk

A magazinunkban találhatnak az érdeklődők olyan cikket is amelyben a fenntartható és öko házakról írtunk . Egészen elképesztő az , hogy az ember mit tud kitalálni . Kreatív elmék zseniális ötletekkel rukkolnak elő . De a klímaváltozással kapcsolatosak a napelem termelte energiával foglalkozó cikkeink is !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...