Disney – Robert Iger könyve

Robert Iger könyve igazi kincs a befektetők számára. Mindig is alapelvnek tartottam,ha egy társaságba szeretnénk pénzt fektetni akkor nem árt megismerni annak vezetőjét.
A Disney vezérigazgatójának könyvéből közelebb kerülhettem Iger gondolataihoz. Tetszett amit olvastam.
Robert Iger egyike azon vezérigazgatóknak akik a Disneyt feltámasztották. Sajnos miközben a könyvet olvastam az idén 2020-ban lemondott vezérigazgatói posztjáról.


Így számomra nem világos a Disney további sorsa. Jelenleg a Disney abból emelkedik amit Iger hátrahagyott.
Na de a könyvre visszatérve azt mondhatom,hogy nagyon sokat segít az életben amiket ott olvastam. Kicsit jobban megismertem azt,hogy milyen gondolatok merülnek fel két cég egyesülése esetén.
Mindenképpen javaslom,hogy cégvezetők olvassák el ezt a könyvet. Iger hozzáállása a fúziókhoz egyébként igen hasonlatos Warren Buffett-éhez. Mindenképpen értéket növelni ,miközben nem bántjuk a felvásárolni kívánt cég lényegét .
Mondhatjuk gyámkodásnak azt amit Robert Iger hajtott végre azokkal a cégekkel amelyeket felvásároltak. A könyvéből az is kiderül,hogy miképpen tudta összehozni ezeket a nagy bevásárlásokat.
A könyv oktató könyvnek is felfogható és valóban ahogy Iger is megjegyzi a könyvben olvasottak mindenki javára válhatnak,aki csak olvassa.

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...