A klímaváltozás gazdasági hatása

A kép forrása : Pixabay

A klímaváltozás (vagy sokan már klímaromlásnak nevezik ) nem több tízéves történet hanem inkább száz években mérhető jelenség. Épp ezért gondolom azt,hogy a klímaváltozás hatásait figyelembe vevő cégek és azok amelyek a klímaváltozás hatásait enyhítik,lesznek a főszereplők a jövőben is. Tehát nagy bizodalmam van azokban a befektetési eszközökben amelyek a klímaváltozással kapcsolhatóak össze pozitív értelemben. Vannak olyan alapok is amelyek ilyen eszközöket tartanak a portfóliójukban. Ez az ügy egyre inkább lesz főszereplője az emberiségnek.

A kormányok is lassan bár ,de igyekeznek. Most még a legfőbb gondjuk az a kormányoknak,hogy az az embertömeg akik az esetlegesen a klímaváltozás miatt bezárni kényszerülő gyárakban dolgoznak, hol fognak dolgozni. (Ezért vonják ki őket lassan a gazdaságból!) Szóval egyrészt gazdasági okai vannak annak,hogy nem tud az emberiség gyorsan válaszolni a klímaváltozásra. Másrészt pedig vannak akik nem hisznek benne. Ez önmagában nem lenne hátráltató ha nem olyanok tennék akiknek nagy befolyást engedtek meg. Így egyre inkább lesz erősebb a természet az emberiségnél és persze gyorsabb. Mert a természetnek nincs fékező gondolata,nem irányítja senki csak önmagától működik. És ennélfogva gyorsabb is lesz az emberiségnél.

A klímaváltozás gazdasági szegmensébe tett pénz valószínűleg egyre inkább gyarapodik,kamatozódik. És talán fel is gyorsul. Kb. 5 évvel ezelőtt mondtam barátaimnak ,hogy az ilyen alapokban bízom és mára ezek az alapok igen sok pénzt hoztak azoknak akik ugyan így vagy hasonlóan gondolkodtak.

Bár ez nem jelent semmit ,ez már a múlt és a jelen. A jövőnk is kötődik hozzá,még unokáink is kényszerből olyan megoldásokat kell kitaláljanak ami kapcsolatos a globális felmelegedéssel.

Figyelem !!!!!
A cikk írója nem szakember, csak a téma iránt érdeklődő személy. Így aki komolyan szeretne befektetni az forduljon szakemberhez és ne e cikk alapján döntsön.

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...