John Scalzi- Vének háborúja

John Scalzi egy kortárs Scifi író, és elmondhatjuk, hogy egyre jobban olvassák a könyveit. A sztorijai stílusa a Scifi. A hiteles információk szerint állítólag az író pénzfeldobással döntötte el, hogy milyen műfajban írjon. A krimi és Scifi volt a két opció és szerencsére a tudományos fantasztikus műfajt adta a sors neki. (Netflix) A „Vének háborúja” önmagában egy semmit mondó cím. És első hallásra nem jutott eszembe más mint az, hogy öregek veszekednek egymással. Nagyot tévedtem, mert maga a sztori nagyon jó, oly annyira, hogy a filmesítés jogát maga a Netflix streaming csatorna vásárolta meg. Nézzük is röviden mi is a történet:

Netflix- A Vének háborúja sztori

Már a történet elején elmondja a főhős, hogy 75 éves korában meglátogatta a felesége sírját és belépet a hadseregbe. Eddig még mindig viccesen hangzik és abszurd is. Hogy vehetnek fel egy embert 75 évesen a hadseregbe? A jövőben a gyarmatokért folyó küzdelmek során minden emberre szükség van. Ám aki a nyugdíjas korában önként jelentkezik a haderőhöz azt egy speciális technikával megfiatalítják. No innentől kezd izgalmassá válni a dolog. 2 évet kell leszolgálnia a szerződés szerint egy idős ember értelmével egy 25 éves testben. Ezt követően nagy jutalom és az egyik gyarmaton letelepedési lehetőség várja az életben maradottakat. A főszereplő John Perry is ezért lépet be a hadi szolgálatba.

Az izgalmas , pörgős történet talán választ is adhat részben az emberiséget foglalkoztató nagy kérdésre, hogy mi lenne ha képesek lennénk visszamenni az időben, de vihetnénk magunkkal a sokat tapasztalt tudatunkat is. Az olvasó ebben az elragadóan érdekes és izgalmas, humorban bővelkedő történetben, maga is elszárnyalhat ebbe a kérdésbe beleélve magát. Mi lenne , ha?…

John Scalzi 2005-ben írta ezt a könyvet amely világszerte nagy sikernek örvend. Folytatást is írt azóta és persze a manapság divatos előzmény történettel is előrukkolt a termékeny író. Így ha a Netflix film beválik, lesz mihez nyúlni a folytatással kapcsolatban. Azt, hogy mikor készül a megfilmesítés , nem sikerült kiderítenem. Viszont a Libertine blogján kiderült, hogy Scalzi maga is foglalkozik forgatókönyv íróként a népszerű streaming csatornának. (Netflix)

A Németh Dorottya cikkünk is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...