Hadik- Avagy a meglepően jól sikerült látványfilm

Hadik András (Trill Zsolt alakítja) története néhány kritikus szerint nincs jól kidolgozva és a film nem törekszik a történelmi hű ábrázolásra . De mi nem ide tartozunk, véleményünk szerint a mű meglepően és kiugróan sokkal jobb és élvezhetőbb az eddigi hazai történelmi filmekhez viszonyítva . Cikkünkben bővebben kifejtjük magát a látványt, a zenét és az összhatást.

A Hadik történet lényege

A történet lényegében nem tér el a valóságtól és ezen az alapon helytálló , a reklámokban szereplő „Valóságos esemény alapján” . A valóság az , hogy járt Hadik Berlinben . 1757-ben foglalta el és sarcolta meg Poroszország fővárosát, Berlint, amely a történelem legnagyobb huszárcsele volt . Veszélyes vállalkozását a lehető legnagyobb gondossággal tervezte meg, és a különítmény október 15-én ért Berlin alá. Bár ez a gondos tervezés nem látszott a filmben, sebaj ez egy kalandfilm és így kell tekinteni rá .

Az akció jelenetekről

Ilyen mesterien kidolgozott akciójeleneteket még nem láttam a hazai filmekben . Ezek a minőségi jelenetek tehetik izgalmassá a fiatalokat, akik csak élvezni akarják a filmet . Mellesleg pedig a film megnézése után érdeklődhetnek komolyan is az igaz történet iránt . Tehát pont az izgalmakat kereső fiatalokat célozhatták meg a készítők és véleményünk szerint ez sikerült is ezekkel a minőségileg is vállalható akció dús jelenetekkel .

Filmek Libri

A film zenéje

A Gulya Róbert által komponált szimfonikus zene igazi profi munka . Ha hasonlítani akarnám a zeneszerzőt , akkor azt mondanám , hogy pont annyira szeretem Gulya zenéit mint Hans Zimmer műveit . A „Pesti balhé” című alkotásban is nagyszerű zenét alkotott , de komponált zenét a „Szinglik éjszakája” valamint az „Aura” csifi-be is az ő kompozícióját használta fel a rendező . Ezeket meghallgatva hasonlítottam össze Zimmerel .

A kép forrása : YouTube

Hadik- Összhatás

A Holywood-i stílust magának mondható film eposz a legjobb hazai filmek között tudhatja magát . Úgy érezzük a több mint 2 milliárdos költségvetésű film , nem ment el hiába . A Hadik mindvégig leköti a nézőt és ahol valami unalmas rész lenne ott a Róbert által megkomponált és őszintén nagyszerű zene mesél és közvetíti a film által mutatni kívánt érzelmeket . Sőt képes érzelmeket kiváltani a nézőből . Végre egy hazai film ahol felismerték a zene fontosságát . Nem csak, hogy felismerték hanem mesterien össze is illesztették a jelenetekkel . Ezt igazából csak a legnagyobb rendezők alkalmazták sikerrel . Nyugodtan túlléphet mindenki a tény felett, hogy felszínes a film. Mert ez közönségfilm . A cél talán az volt, hogy Hadikra felhívjuk a figyelmet és ez szerintünk megvolt, ez sikerült . A nagy filmkedvelők ez után úgyis mindent megakarnak tudni a főhősről , mert ha jó a film akkor mindenki kicsit szeretne olyan lenni mint Hadik. És ezért mindent akar tudni róla .

A film szereplői és alkotói :

Színészek : Trill Zsolt, Molnár Áron, Szabó Győző, Szalma Tamás, Bordán Lili, Reviczky Gábor, Horváth Lili, László Zsolt, Hirtling Zoltán, Mucsi Zoltán, Jakubowska Júlia, Gáspár Sándor, Forgács Péter, Derzsi János, Tordy Géza

A forgatókönyvet írta : Kis-Szabó Márk , Rendező : Szikora János, Operatőr : Győri Márk , Zene: Gulya Róbert, Vágó : Hack Júlia és Barsi Béla , Producer : Nagy Endre

IMDb pontszáma : Több mint ezer szavazó voksolt – 4.6/10

A kép forrása : YouTube

A Meg 2. cikkünk is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok száma: 1

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...