Forma 1- Öveket bekapcsolni!- Történetek a boxutcából- Szujó Zoltán

Az egyik legismertebb hazai sportriporter, Szujó Zoltán 11 éven át utazott a Forma-1-es világbajnoksággal riporterként, majd további 7 éven keresztül volt a hazai televíziós közvetítések vezető kommentátora. Az évek alatt szerzett élményeit, történeteit foglalta össze ebben a könyvben, amelyhez a Forma-1-et globális üzleti vállalkozássá tevő brit üzletember, Bernie Ecclestone írt előszót.

Egy kis Formula 1 történelem: Az első Forma 1 bajnokságot 1950-ben rendezték meg. A verseny központja Europa volt, azonban sok körülmény miatt kezd ebből a pozícióból kiszorulni a földrész. A Magyar nagydíj 1986-óta létezik . Az, hogy a nehéz politikai körülmények közepette, hogyan indulhatott nálunk ez a verseny az külön történet.

A könyv itt megrendelhető !

A Formula 1 egyértelműen a világ legdrágább sportága, viszont szerintem az autógyártóknak bőven megéri. Új technológiákat fejleszthetnek kis és tesztelhetik ezeken a versenyeken, ráadásul a presztízsük is növekedhet ez által. Magát a csapatokat szponzorok is támogatják. A Formula 1 jogait egyébként most 2017-óta a Liberty Media birtokolja- Tudhatjuk meg a Wikipediából.

A világbajnokságon mindig az győz akinek a legtöbb pontja van. Amennyiben pont egyenlőség van az győz akinek a legtöbb magasabb helyezése volt a futamok alatt. Érdekességnek számít ma már az, hogy az 1950-es induláskor csak hét helyen rendeztek nagydíjat. Bizonyára ez is nagy szenzáció lehetett akkoriban. Az első olyan versenyző aki öt világbajnoki címmel bővelkedhetett Juan Manuel Fangio volt. Azt is érdekességképpen közlöm csak, hogy a legtöbb versenyző gokartozással kezdte a pályát. És ha már érdekességekről teszünk említést, itt van még egy: A mostani versenyzők többsége 30-35 éves koráig versenyez azonban régebben az ötvenes években nem volt ritkaság az, hogy 40-50 éves versenyzők is rótták még a köröket a versenypályákon.

A 2023-as Karácsonyi tippek is érdekelhetik ! E cikkünkben 5 könyvet ajánlunk amely szerintünk a legalkalmasabb ajándéknak az ünnepekre !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...