Mátyás király I. – Isten választottja- Benkő László

Benkő László Mátyás királyról szóló trilógiája nem kevesebbre vállalkozik, mint a 15. század második felének autentikus és részrehajlás nélküli bemutatására. Az első kötet nemcsak Mátyás király életét mutatja be a trónra kerülésig, hanem apja, Hunyadi János legnagyobb győzelmeit.

A könyv itt megrendelhető !

Benkő László történetmesélési stílusát sokan szeretik. Például az egyik kritikus azt írta, hogy sodró lendületű, mozgalmas történetszövés. Nem szó szerint idéztem, de nagyjából ezt olvastam ki a szövegéből. Ebben a műben a Hunyadi család került a fókuszba, Mátyás akit sokan csodálva tekintünk. Ismerjük azokat a meséket amelyekben álruhában meglátogatja a népét. Nincs még egy olyan vezérünk akiről ennyi történet született volna. Nos Benkő László a történetet 1442-ben indítja és eljut az első részben a koronázásig.

A könyv segítségével betekinthetünk a középkori Magyarország világába. Alapos kutatómunkák alapján összegyűlt információk segítették az írót a kötet megvalósításában. Egyesek azt a jelzőt is írták, hogy történelmi krimi. És igazuk is van, hiszen a királyok élete viszályokkal tarkított volt és nem volt ritka az összeesküvés sem. Hazánkban is akkoriban nagy volt a széthúzás az urak közt, és ezt használta volna ki a Török Nándorfehérvárnál. Mátyás volt az aki aki azonnal sietve ment megvédeni az erődvárat. És talán ez az a pont ahol még jobban megemelkedik az olvasóban a büszkeség. Magam is e sorok írója, szinte borzongatva ráz meg a büszkeség leírva e tettet. Mátyás egy igen karakteres ember volt ezt a történetben szépen meg is mutatja a szerző. A kritikusok csak dicsérték e művet. Szinte kötelező olvasmánynak javaslom azoknak akik szeretik a történelmi könyveket.

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...