Mátrix – Feltámadások

Az elmúlt évtizedek során a filéművészetnek számos olyan alkotása született, amely mélyen beivódott a kultúrába, és az emberek szívébe . Az 1999-ben bemutatott eredeti „Mátrix” film is egy ilyen különleges műalkotás volt, amely látványos akciójelenetek és filozófiai kérdések összehasonlításával maradandó hatást gyakorolt a nézőkre . Ahogy a franchise fejlődött, úgy nőt a rajongók igénye a folytatás iránt, a 4. részt hosszú várakozások után készítették el . (Mátrix feltámadások)

A film egyik legfontosabb üzenete , hogy a hősök soha nem hagyják abba a küzdelmet . NEO nem halt meg , habár sok minden megváltozott a Mátrix azonban továbbra is működik, mégpedig sokkal erősebben és nagyobb biztonsági elemekkel . Ez a gondolat mélyebb értelmet is hordozhat magában . Olyan mintha arról mesélne nekünk , hogy az emberi kitartást és erőt soha nem hagyja el a remény, és mindig van lehetőség feltámadni, megújulni .

Talán egy olyan témát is láthatunk a történetben ami az öröklétre és a változásra utal . A karakterek mint NEO és Trinity újra megmutatják nekünk magukat , de más formában mint ahogy megszokhattuk az előző részekben . Ők is átalakultak és megújultak az idők folyamán és új szemszögből is tekintenek a saját világukra . Ez a fókuszba helyezi a személyes fejlődést és változást illetve annak szükségességét, még abban az esetben is mikor az alapok , a Mátrix változatlan marad .

16 éven aluliak számára nem ajánlott !

Mátrix feltámadások-A film szereplői és készítője

A rendező és író Lana Wachowski, ismételten bebizonyította, hogy képes a műfaj határait feszegetni és megújítani . Az új filmben is megtalálhatóak azok az ikonikus elemek, amelyek a sorozatot legendássá tették- a látványos harcjelenetek, az időnként misztikus atmoszféra és a mélyebb filozófiai gondolatok . Azonban az újítások megjelennek a történetmesélésben és a vizuális stílusban, amely a modern filmművészet irányába mutat .

Az alkotásban újra visszatérnek a színészek is mint Keanu Reeves és Carrie-Ann Mos, akik ismét ragyognak NEO és Trinity szerepében . A színészek játéka ismét visszatükrözi az eredeti mű energiáit . Az új szereplők pedig Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra,Jonathan Groff frissességet és új dimenziót hoz a történetbe. A film zenei világát pedig Tom Tykwer alkotta meg .

Az „időutazós film a Netflix-től” cikkünk is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...