Tudhattad volna: szerelmi háromszög gyilkossággal

Nicole Kidman és Hugh Grand neve akár garancia is lehetne a sikerre, de a Tudhattad volna esetében talán kevésbé nyerte el e nézők tetszését a történet, mint azt a beharangozások alapján gondolhattuk volna. Mindenesetre akár egyszerre ledarálható a minisorozat, aminek a végéig nem tudja eldönteni a néző, hogy tulajdonképpen ki is a gyilkos.

A sorozat alapjául a Jean Hanff Korelitz 2014-ben megjelent könyve szolgált, amit Susanne Bier dán rendezőnő adaptált a filmvászonra. Az HBO sorozata olyan kezek között született meg, amelyek a Madarak a dobozban című sikeres alkotást is készítették. A bűnügyi thriller drámai elemeket is hordoz magában, és néha már-már elveszítjük a fonalat, hogy valójában kiről mit gondoljunk.

A szerelmi háromszögek ritkán végződnek pozitív kimenetellel. Mint az már az évekkel ezelőtti, klasszikusnak számító A hűtlen esetében bebizonyosodott. A féltékenység, vagy éppen az elharapódzó indulatok akár gyilkosságba is torkollhatnak. Nem történik ez másként a Tudhattad volna esetében sem. A tanult, tehetős és befolyásos orvos a vádlottak padjára kerül, és a kérdés csupán az, hogy képes lenne-e egy ilyen ember kegyetlen gyilkosságot elkövetni.

A filmben Donald Sutherland is megjelenik. Hugh Grant pedig zseniálisan játssza a rá szabott szerepet. A néző egészen a végéig nem tudja, hova tegye feleségének eszelős viselkedését, vagy higgyen inkább a puszta tényeknek. Epizódról epizódra csavarokkal találkozhatunk, de mindezek ellenére sem biztos, hogy hozza a Tudhattad volna a várt izgalmakat. Ennek ellenére megéri megnézni a nyolc részes sorozatot. Sokak számára egyszerre megnézősként számon tartott, ez pedig sokat elárul arról, hogy valójában mégis egy nézhető, izgalmas történetről van szó esetében.

Írta : Kiss Anita

A Dude Perfect-ről írt cikkünk is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...