Az energia megtakarítás egyik módszere

Manapság igen fontos a világ és az egyének számára is , hogy mennyi energiát fogyasztunk és az egyik sláger téma az energia megtakarítás lett . Az Európai unió is azt a célt tűzte ki maga elé, hogy minél előbb zéro CO kibocsátást érjünk el .

Egy ekkora üvegfelületnél sokat számíthat az ablakfólia a hőség és a sugárzás ellen . A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Pexels

Nos ahogy ígértem ismertetek egy módszert amivel csökkentheti az energia fogyasztást és más előnyöket is élvezhet vele . Az ablakfólia igen hatásosan tudja hűvösebben tartani az otthon minden egyes olyan helységét ahova az ablakra raktuk a fóliát . A tapasztalatok szerint akár 3-5 fokkal is hűvösebb lehet például a szobánk a kinti hőmérséklethez viszonyítva . Ez azért eléggé hatékony . Tehát ha tegyük fel kint plusz 30 fok van akkor a szobánkba 25 fok. Ha így van akkor már nem szükséges klímát használni .

Most nézzük milyen más előnyei vannak az ablakfóliázásnak . A fólia segítségével megszűrhetjük a nap káros sugarait . Így a bőrünk kevésbé öregedik . És persze más egészségügyi bajtól is megóvhatjuk magunkat a napfény szűrés által . A másik ismert előny pedig az , hogy illetéktelenek nem tudnak belesni az otthonunkba .

Összegezzük az ablakfóliázás előnyeit :

  • Energiát takaríthatunk meg
  • Ezzel együtt pénzt is megtakarítunk
  • Mivel megszűrjük a napfényt egészségügyi hasznunk is származik
  • Nem látnak be az otthonunkba
  • Hozzájárulhatunk így a klímavédelmi törekvésekhez

A Dekorhon oldalán megrendelhetjük azokat a termékeket amelyek segítségével felújíthatjuk az otthonunkat. Öntapadós tapéták,üvegfóliák széles választékát találhatjuk a webshopban. Választhatunk akár csempehelyettesítő tapétát is vagy vannak olyan famintás tapéták amelyekkel a bútorainkat újíthatjuk fel. Tekintse meg a Dekorhon ajánlatait !

A „Sötét anyag” könyvajánlatunk is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...