Megtudhatod A Rothschildok titkait

Most a Rothschildok történetét egyenesen egy leszármazottól kaphatja meg az olvasó. A történelmi család nevéhez igen sok elmélet tapad amelyek jó része inkább az összeesküvés elméletei közé tartozik. De valójában mindezek csak légből kapott teóriák, és azok is maradtak volna ha Élie de Rothschild jr nem írja meg ezt a könyvet a családja történetéről. Alapos kutatásokat végzett ahhoz, hogy ez a mű a lehető leghitelesebbé váljon azok szemében akik olvassák.

Élie de Rothschild jr könyve messze túlmutat a mítoszon és a legendákon. Az alapvető motiváció e könyv publikálására benne az volt, hogy kielégítse az érdeklődők kíváncsiságát. Feltárja az olvasóknak az antiszemitizmus működésmódját, bemutatja a család fontosabb pénzügyeit, és igen részletesen bemutatja családja kulcsembereit. Nem csak leírja hanem értékeli és kielemzi a történteket, ettől igazi kincs azok számára akik komolyan érdeklődnek. És ami még nagy kincs az az, hogy azt is bemutatja, hogy ezek az események milyen módon befolyásolták Európa történetét. Feltárja a Rothschildok speciális vonásait, sikerességük receptjét. Betekinthetünk és megérthetjük az ő érdekeiket, de az európai felsőbb rétegek érdekeit is megismerhetjük, valamint a politikai döntéseket meghatározó kérdéseket. (Rothscildok)

Egy részlet a könyvből : „…uralkodók kisegítése, bútor, posta, pénz szállítása mindenkinél gyorsabban, adni-venni bármit, ahogyan a kereslet kívánja, a hatalmasok meggyőzése úgy, hogy fenyegetettnek ne érezzék magukat: így csinálta meg szerencséjét a család, nyereségét államkötvények révén konzerválva, majd diverzifikálva üzleteit, a társadalmi szférába terjeszkedve, alkalmazkodva minden helyzethez, a haladáshoz, a korszellemhez…”

A könyv oldalszáma 384, borítója fűlés, kartonált. Az Angol szöveget Magyarra fordította : N. Kiss Zsuzsa. A mű kiadója : Helikon kiadó

Will Smith önéletrajzi könyv

You may also like...