Karácsonyi játéktippek

Nemrégiben fedeztem fel a Libri oldalán a „Gondolkodó rejtvénykártyák 3.-mat. A játékot játszókat megnevetteti és elgondolkodtatja. Játékosan fejleszt és meg is mozgat. Több játék is van ebben logikai rejtvények, memóriát fejlesztők és kereshetünk különbségeket . Játszhatunk a színekkel és formákkal is , olyan feladatok is vannak amelyek mozgásra hívnak. Akinek pedig keresni van kedve akkor azt is megteheti. (Karácsonyi játéktippek)

Na de hogyan is kell játszani vele : Első lépés az, hogy húzol a kártyákból és dobsz a dobó kockával. Meg kell oldanod a kártyán szereplő feladatot, de ha kérdés van akkor arra kell válaszolni. Ha megvan akkor húzhatsz további kártyát. Minden egyes kártya 6 feladatot tartalmaz, így könnyen kitalálhatjátok, hogy amennyit dobtál a kockával azt a feladatot kell megoldanod.

A kék színű játékok a memória fejlesztésre szolgálnak. Alaposan nézd meg a kártyán lévő dolgokat és miután memorizáltad utána elolvashatod a kérdést. Ha nagyító van a kártyán akkor előveheted a mellékelt nagyítót a csomagból , azzal megkeresheted a képen elbújt dolgokat. A Bónusz feladatok akkor meg kell keresni egy kártya testvérkártyáját. Ha megvan akkor tedd egymásmellé és így fejtsd meg a rejtvényt.

Most pedig egy memória játékot mutatok be amely szintén kellemes időtöltés gyermekeknek és gyerekeikkel játszó felnőtteknek egyaránt. A neve „Kutyakölykök” . A feladat lényege, hogy a kutyakölyköknek a szüleit kell megtalálnunk . A játékkal egyúttal 25 fajta kutyát ismerhetünk meg. Mellékelve van a játékban egy kis füzet is amelyen bemutatják röviden a kutyafajtákat amik szerepelnek a játékban. A párosítás után kezdődhet a memória játék. A játék alsó kórhatára : 4 éves

Karácsonyi játéktippek- Társasjáték kicsiknek és nagyoknak

A következő társasjáték igazán jó arra, hogy Karácsony idején kellemesen töltse az időt a család. A „Pizsamaparti babarókánál” története az, hogy a babaróka egy igazi nagy pizsipartit rendezett, ahova minden állatkölyök el is jött. Mindenki rendesen át is öltözött a pizsamába ám senkinek sem akaródzott aludni menni kedve, ők elbújtak. Meg kell találni ki hova rejtőzött el. Aki ügyes abban, hogy megjegyzi kik bújtak a takaró alá és aki ez mellett a legtöbb állatot felismeri egy kis részlet alapján az nyeri a játékot. (Karácsonyi játéktippek)

A szakácskönyvek 2023-2024 is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...