Megfojtott virágok- David Grann

David Grann- Megfojtott virágok művel igaz történeten alapul. Az író oknyomozó újságírással foglalkozik, és 5 könyve is született már. Ebből három megtörtént események rejtélyeit bogozza ki. Nézzük először is mi a most bemutatandó könyv története (Megfojtott virágok):

A múlt évezredben az 1920 környékén az Oszázs törzs tagjai lettek a világ leggazdagabb emberei. Az Oklahomai törzs földjén olajat találtak, és ez által a törzs tagjai fényűző életet tudtak folytatni. Azonban nem sokáig tartott a boldog élet mert valakik a törzs tagjaira kezdtek el vadászni. Egyre több Oszázs indiánt öltek meg. Mollie Burkhart is első számú célponttá vált a családjával együtt. A főhős szeretteit lelőtték vagy volt akit megmérgeztek. Eközben azért más törzsi családokat is ilyen módon intézték el. Olyan emberek is meghaltak akik nyomozni kezdtek a gyilkosok után.

A könyvet itt megrendelhetitek : Libri

Ez idő tájt alakult meg az FBI is, és mivel egyre nagyobb számban öltek meg indiánokat a törzsből ezért az újonnan megalakult szervezet is nyomozni kezdet az ügyben. Sőt maga a szervezet vezetője J. Edgar Hoover vette át az ügyet. A felderítést egy volt texasi rangerre Tom White-re bízta. Ő egy csapatot verbuvált . A csapatba egy indián beépülő ügynököt is beszerveztek. Az ügynökök sikerrel jártak, végül leleplezték az összeesküvést.

A könyv egy igazi kincs azok számára akik szeretik a műfajt, hiszen a történelem egyik leg megdöbbentőbb eseményéről olvashatnak, egy hiteles dokumentumot irodalmi mű formába csomagolva. A kötetből informálódhatunk az akkoriban induló FBI korabeli módszereiről. A könyvről a The Boston Globe és a The New York Times is elismerően nyilatkozott.

A történetről egy mozifilmet is készítettek. Martin Scorsese rendezésével és Leonardo DiCaprio főszereplésével. Valamint a híres színészek közül szerepel a filmben Robert De Niro és Brendan Fraser is.

Megfojtott virágok előzmény- Az oszázs törzs

Néhány információ az Oszázs törzsről. Eredetileg a XIX. században még Louisiana földön éltek , Francia fennhatóság alatt. Az 1803-ban az akkoriban alakult Egyesült államok megvette a földet a Franciáktól. Thomas Jefferson az akkori elnök még arra utasított mindenkit, hogy jó viszonyt ápoljon a törzs tagjaival. Azonban négy év múlva már ultimátumot adott a törzsnek felszólítva őket, ha nem hagyják el a földjüket akkor az Egyesült államok ellenségeiként tekintenek rájuk. Cserébe kaptak egy kisebb földterületet Kansas délkeleti részén. Egészen 1870 ig maradhattak ott , ekkor a fehérek elűzték őket onnan is. Így történt, hogy a könyvben és a filmben is szereplő Oklahomában telepítették le a törzs tagjait. Viszont akkor még senki sem tudta milyen kincset rejt az ottani föld magában. ( forrás- Az „Átlátszó” nevű weboldal)

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...