Tündérmese- Stephen King-töl

Stephen King a nagy történetmesélő legújabb műve igazi mélységeket jár be. A Tündérmese egyesek szerint mintha ötvözné az Óz a nagy varázsló és a Grimm mesék világát és kapunk a gótikus rémtörténet stílusból is. Egy amolyan esti mese az író lenyűgöző stílusában.

A története a következő : Charlie Reade egy olyan karakter aki átlagosan tengeti az életét és a helyi középiskolába jár. Nagyon jó a Baseballban , oly annyira, hogy az egyik legjobb játékosa a gimi csapatának és ez mellett szorgalmas a tanulásban is. Ám egy nagy teher nyomja a vállát, mert édesanyja hét éves korában eltávozott erről a világról egy autó-balesetben. Az apja pedig a gyászt a pia segítségével és búbánattal próbálja feldolgozni. Így a főhősünk túl korán tanulta meg, hogy vigyáznia kell saját magára és persze apjára is aki lassan épül fel.

Stephen King – Tündérmesék megrendelhető a Librinél

Sok évvel később Charlie találkozik egy „Radar” nevű kutyával és az idős gazdájával Howard Bowditchcsal aki igen zárkózott, magának való és megmenti. A fiú ápolóként ott marad az öregember mellett. E közben közelebb kerül a szívéhez az öregember és a kutyája Radar is. Ám egy nap az öreg meghal a kutyáját és a vagyonát is a fiúra hagyja. A hagyatékok közt egy rejtélyes magnókazetta is van, amelyen az öregember különös története szerepel. Amelyben szó van arról a fészerről is amely egy titokzatos világot rejt magában. Charlie ezen az úton keresztül megy ebbe a varázslatos világba azért, hogy a beteg kutyája életét megmenthesse és ott meg küzd a másik világ nagy gonoszával.

A Skandináv krimi könyv is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...