Alex Dahl- Köd utána

Manapság igen felkapottak lettek a Skandináv krimik. Alex Dahl-ról azt mondják, hogy ennek a műfajnak a nagy felfedezettje . Az írónő Amerikai és Norvég, 1982-ben született. Két könyvét adták ki Magyar nyelven a most bemutatásra kerülő könyv mellett még a „Fiú a küszöbön” is az ő kötete. Egy Norvég neves lap az északi noir irodalom új sztárjaként említette.

A „Köd utána” története : Liv egyedül neveli a beteg kisfiát egy Norvég kisvárosban. Az anyukának sötét a múltja amit titkol a fia elől is, csak ez a módja annak , hogy megvédje őt. Adrian néha furcsája is, hogy ennyire elzárkóztak a világ elől. Azonban az anyja nagy biztonságérzetet nyújt számára és így semmitől sem fél.

Anastacia élete akkor változik rendkívül nagyot amikor Jekatyerinburg városában egy ügynök fedezi fel, és szupermodellt farag belőle. Azonban az a világ ahol a luxusmárkákat mutatják be, az elit vacsorák, a palotákban rendezett nagy és végtelennek tűnő bulijainak van árnyoldala is. Amikor a lány erre rájön szinte bármit megtenne, hogy szabaduljon.

Selma egy Oslói lapnak dolgozik újságíróként. És a fókuszában a modellbotrányok vannak , ami után nyomozást is indít. Azonban az ebben a témában írt cikkét nem engedik lehozni. Ez események közepette egy hölgy eltűnik Sandefjordban . Egy dúsgazdag olasznak a feleségét pedig meggyilkolják, egy bűnöző pedig megszökik a szicíliai börtönből. A nyomozás folytán a szálak közben összeérnek, és ezért Selma érdeklődésének sokan nem örülnek. (Alex Dahl)

A mű bővelkedik a fordulatokban . A pszichológiai krimi szinte letehetetlen, annyira leköti az olvasó figyelmét. A műfaj iránt rajongóknak mindenképpen ajánlom az elolvasását.

Az Arnold Schwarzenegger könyv is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...