Coldplay: Az együttes 2024-es koncertkörútja

A Coldplay bejelentette 2024-es európai koncertturnéját, amely júniusban, júliusban és augusztusban lesz. A turné Athénban, Bukarestben, Varsóban, Budapesten, Berlinben, Párizsban és sok más városban megáll. A turné várhatóan a „Music of the Spheres” világ körüli turné folytatása lesz, amely 2023-ban kezdődik.
A zenekar koncertjei energikus fellépéseikről, lenyűgöző látványvilágukról és érzelmes pillanatairól ismertek. A zenéje rajongók millióinak szívét érintette meg világszerte, és koncertjeik ennek a kapcsolatnak az ünnepe.

Coldplay- Korai évek

A Coldplay 1997-ben alakult Brit rockegyüttes. A zenekart Chris Martin énekes és zongorista és Will Champion dobos Guy Berryman basszusgitáros és Jonny Bucland szólógitáros alkotják . A zenéjük a dallamos Pop-Rock hangzásáról, befelé forduló szövegeiről és érzelmes előadásairól ismert . Eddig kilenc stúdióalbumot adtak ki, a legújabb közülük a „Music of the Spheres” 2021 Október 15.-én jelent meg.

Az együttes korai éveit a 2000-ben kiadott debütáló albumuk, a „Parachutes” fémjelezték. Az album kereskedelmi sikert aratott, több mint 8 millió példányban adtak el belőle világszerte. Ezzel együtt meg is szerezte az társulat az első Grammy díját is . Az album vezető kislemeze, a „Yellow” szinte azonnali sikert ért el, azóta is a banda egyik legikonikusabb dalának tartják a rajongók . Siker és változás: A Coldplay sikere a következő albumokkal folytatódott, köztük az „A Rush of Blood to the Head”, az „X&Y” és a „Viva la Vida or Death and All His Friends” című albumokkal. A zenekar hangzása az évek során fejlődött, az elektronikus zene, az R&B és a hip-hop elemeit magába foglalva. Zenéjük kísérletezőbb lett, olyan dalokkal, mint a „Viva la Vida” és a „Paradise”, nagyzenekari feldolgozásokkal.

A fantasy siker könyvajánlatunk is érdekelheti !

Mennyire tetszett a cikk ?

Kattintson a csillagra az értékeléshez !

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Még nem szavaztak. Lehetsz te az első !

You may also like...